Blog

Mi az a cementkötésű forgácslap és mire használjuk?

2018.10.18 18:45

A cementkötésű forgácslap egy sokszínűen felhasználható alapanyaga a faiparnak. Ha valakinek így nem lenne ismerős, akkor csak annyit mondunk, hogy jelenlegi cikkünk témája a Betonyp lap és annak felhasználása.

A cementkötésű forgácslap már közel 30 éve van jelen Európában, ezzel jelentős múltra tekint vissza. A Betonyp lap előállítása során csak és kizárólag egészséges faanyagok felhasználása lehetséges, valamint bizonyos vegyi anyagok és cement hozzáadása. Ezzel születik meg a tökéletes minőségű építőanyag a könnyűszerkezetes házakhoz. Minőség tekintetében meglehetősen maximalista az elvárás a cementkötésű forgácslapokkal szemben. A kiváló minőségűn semmilyen anyaghiba nem megengedett, a míg a másodosztályún is csak minimális benyomódás vagy hiba engedélyezett.

Mik a cementkötésű forgácslap tulajdonságai?

Tulajdonságait tekintve a rendkívüli ellenállóság jellemzi, legyen szó napról, szélről, tűzről, vízről, sőt akár gombáról vagy penészről is. Éppen ezért kedvelik a kültéri felhasználásnál is, mivel rendkívül strapabíró. A felületkezelése egyszerű és könnyű, festhető, darabolható. Nagy előnye, hogy a száradási ideje minimális, így könnyebben használható kültéren, mint bármely más építőanyag. A már fent említett ellenállóképességének hála gyakran használják garázsok tetejének készítésére, sőt kerti házak burkolásához is hatékony. Ezeken túl még kerítésekhez is előszeretettel használják.

Beltéri használat esetén a tűzzel szembeni ellenállósága az egyik fő előnye, mivel fokozottan tűzálló. Ezért tűzálló ajtók, vagy akár szaunák külső burkolatának népszerű anyaga, hiszen jól bírja a fokozott hőt. Ha mindez nem lenne elég, akkor itt jön képbe a tökéletes hangszigetelés, ami miatt a térelválasztásban nélkülözhetetlen lehet. Hiszen, ha választhatunk, hogy egy OSB lappal választjuk-e le a teret vagy egy olyan cementkötésű forgácslappal, aminek köszönhetően a hangszigetelés kérdésköre is megoldható, akkor talán nem kérdés a végeredmény. Ezeken túl álmennyezetként és padlóburkolatként is roppant népszerű és könnyűszerrel alkalmazható.

Hogyan rögzíthető?

Rögzítését tekintve a pneumatikus és kézi szegezés, csavartszegezés, csavarozás és pneumatikus kapcsozás a legnépszerűbbek. Persze ezek folyamán figyelni kell a lapok folyamatos alátámasztására és a rögzítéskor is figyelembe kell venni, hogy hiszen a hőből és a nedvességből adódóan a lapok elmozdulhatnak. Ezért minden esetben úgy kell kialakítani a szerkezetet, hogy abban ne keletkezhessen kár, ha a fenti folyamatok végbe mennek.

Kínálatunkban is megtalálhatóak a cementkötésű forgácslapok, amik különböző méretekben érhetőek el. Lehet ez a lap csiszolt vagy csiszolatlan, tűzvédelmileg pedig A2-S1, D0-ás kategóriába tartozik, valamint a csiszolatlan B-s1, d0. A betonyp lap tökéletesen környezetbarát anyag, formaldehidet és azbesztet nem tartalmaz, valamint, ha ez a része is lényeges, akkor az újrahasznosítása is megoldható. Végül pedig a szállítás és a tárolás kérdésköre is lényeges, hiszen fontos, hogy védjük a szennyeződésektől és a nedvességtől. Ezen felül pedig a sérülések elkerülése elsődleges feladat kell, hogy legyen.

Amennyiben további kérdése van, keressen minket bizalommal, elérhetőségeink bármelyikén, szívesen válaszolunk mindenre.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 400.000 Ft felett Díjmentes !
400.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 9.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/telephely). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 9990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/telephely) A kiszállítás Budapesten és telephelyeink körzetében általában 2 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! A kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 70 631 4997 -es webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!