Blog

Mi az a cementkötésű forgácslap és mire használjuk?

2018.10.18 18:45

A cementkötésű forgácslap egy sokszínűen felhasználható alapanyaga a faiparnak. Ha valakinek így nem lenne ismerős, akkor csak annyit mondunk, hogy jelenlegi cikkünk témája a Betonyp lap és annak felhasználása.

A cementkötésű forgácslap már közel 30 éve van jelen Európában, ezzel jelentős múltra tekint vissza. A Betonyp lap előállítása során csak és kizárólag egészséges faanyagok felhasználása lehetséges, valamint bizonyos vegyi anyagok és cement hozzáadása. Ezzel születik meg a tökéletes minőségű építőanyag a könnyűszerkezetes házakhoz. Minőség tekintetében meglehetősen maximalista az elvárás a cementkötésű forgácslapokkal szemben. A kiváló minőségűn semmilyen anyaghiba nem megengedett, a míg a másodosztályún is csak minimális benyomódás vagy hiba engedélyezett.

Mik a cementkötésű forgácslap tulajdonságai?

Tulajdonságait tekintve a rendkívüli ellenállóság jellemzi, legyen szó napról, szélről, tűzről, vízről, sőt akár gombáról vagy penészről is. Éppen ezért kedvelik a kültéri felhasználásnál is, mivel rendkívül strapabíró. A felületkezelése egyszerű és könnyű, festhető, darabolható. Nagy előnye, hogy a száradási ideje minimális, így könnyebben használható kültéren, mint bármely más építőanyag. A már fent említett ellenállóképességének hála gyakran használják garázsok tetejének készítésére, sőt kerti házak burkolásához is hatékony. Ezeken túl még kerítésekhez is előszeretettel használják.

Beltéri használat esetén a tűzzel szembeni ellenállósága az egyik fő előnye, mivel fokozottan tűzálló. Ezért tűzálló ajtók, vagy akár szaunák külső burkolatának népszerű anyaga, hiszen jól bírja a fokozott hőt. Ha mindez nem lenne elég, akkor itt jön képbe a tökéletes hangszigetelés, ami miatt a térelválasztásban nélkülözhetetlen lehet. Hiszen, ha választhatunk, hogy egy OSB lappal választjuk-e le a teret vagy egy olyan cementkötésű forgácslappal, aminek köszönhetően a hangszigetelés kérdésköre is megoldható, akkor talán nem kérdés a végeredmény. Ezeken túl álmennyezetként és padlóburkolatként is roppant népszerű és könnyűszerrel alkalmazható.

Hogyan rögzíthető?

Rögzítését tekintve a pneumatikus és kézi szegezés, csavartszegezés, csavarozás és pneumatikus kapcsozás a legnépszerűbbek. Persze ezek folyamán figyelni kell a lapok folyamatos alátámasztására és a rögzítéskor is figyelembe kell venni, hogy hiszen a hőből és a nedvességből adódóan a lapok elmozdulhatnak. Ezért minden esetben úgy kell kialakítani a szerkezetet, hogy abban ne keletkezhessen kár, ha a fenti folyamatok végbe mennek.

Kínálatunkban is megtalálhatóak a cementkötésű forgácslapok, amik különböző méretekben érhetőek el. Lehet ez a lap csiszolt vagy csiszolatlan, tűzvédelmileg pedig A2-S1, D0-ás kategóriába tartozik, valamint a csiszolatlan B-s1, d0. A betonyp lap tökéletesen környezetbarát anyag, formaldehidet és azbesztet nem tartalmaz, valamint, ha ez a része is lényeges, akkor az újrahasznosítása is megoldható. Végül pedig a szállítás és a tárolás kérdésköre is lényeges, hiszen fontos, hogy védjük a szennyeződésektől és a nedvességtől. Ezen felül pedig a sérülések elkerülése elsődleges feladat kell, hogy legyen.

Amennyiben további kérdése van, keressen minket bizalommal, elérhetőségeink bármelyikén, szívesen válaszolunk mindenre.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!