Blog

Mi az a cementkötésű forgácslap és mire használjuk?

2018.10.18 18:45

A cementkötésű forgácslap egy sokszínűen felhasználható alapanyaga a faiparnak. Ha valakinek így nem lenne ismerős, akkor csak annyit mondunk, hogy jelenlegi cikkünk témája a Betonyp lap és annak felhasználása.

A cementkötésű forgácslap már közel 30 éve van jelen Európában, ezzel jelentős múltra tekint vissza. A Betonyp lap előállítása során csak és kizárólag egészséges faanyagok felhasználása lehetséges, valamint bizonyos vegyi anyagok és cement hozzáadása. Ezzel születik meg a tökéletes minőségű építőanyag a könnyűszerkezetes házakhoz. Minőség tekintetében meglehetősen maximalista az elvárás a cementkötésű forgácslapokkal szemben. A kiváló minőségűn semmilyen anyaghiba nem megengedett, a míg a másodosztályún is csak minimális benyomódás vagy hiba engedélyezett.

Mik a cementkötésű forgácslap tulajdonságai?

Tulajdonságait tekintve a rendkívüli ellenállóság jellemzi, legyen szó napról, szélről, tűzről, vízről, sőt akár gombáról vagy penészről is. Éppen ezért kedvelik a kültéri felhasználásnál is, mivel rendkívül strapabíró. A felületkezelése egyszerű és könnyű, festhető, darabolható. Nagy előnye, hogy a száradási ideje minimális, így könnyebben használható kültéren, mint bármely más építőanyag. A már fent említett ellenállóképességének hála gyakran használják garázsok tetejének készítésére, sőt kerti házak burkolásához is hatékony. Ezeken túl még kerítésekhez is előszeretettel használják.

Beltéri használat esetén a tűzzel szembeni ellenállósága az egyik fő előnye, mivel fokozottan tűzálló. Ezért tűzálló ajtók, vagy akár szaunák külső burkolatának népszerű anyaga, hiszen jól bírja a fokozott hőt. Ha mindez nem lenne elég, akkor itt jön képbe a tökéletes hangszigetelés, ami miatt a térelválasztásban nélkülözhetetlen lehet. Hiszen, ha választhatunk, hogy egy OSB lappal választjuk-e le a teret vagy egy olyan cementkötésű forgácslappal, aminek köszönhetően a hangszigetelés kérdésköre is megoldható, akkor talán nem kérdés a végeredmény. Ezeken túl álmennyezetként és padlóburkolatként is roppant népszerű és könnyűszerrel alkalmazható.

Hogyan rögzíthető?

Rögzítését tekintve a pneumatikus és kézi szegezés, csavartszegezés, csavarozás és pneumatikus kapcsozás a legnépszerűbbek. Persze ezek folyamán figyelni kell a lapok folyamatos alátámasztására és a rögzítéskor is figyelembe kell venni, hogy hiszen a hőből és a nedvességből adódóan a lapok elmozdulhatnak. Ezért minden esetben úgy kell kialakítani a szerkezetet, hogy abban ne keletkezhessen kár, ha a fenti folyamatok végbe mennek.

Kínálatunkban is megtalálhatóak a cementkötésű forgácslapok, amik különböző méretekben érhetőek el. Lehet ez a lap csiszolt vagy csiszolatlan, tűzvédelmileg pedig A2-S1, D0-ás kategóriába tartozik, valamint a csiszolatlan B-s1, d0. A betonyp lap tökéletesen környezetbarát anyag, formaldehidet és azbesztet nem tartalmaz, valamint, ha ez a része is lényeges, akkor az újrahasznosítása is megoldható. Végül pedig a szállítás és a tárolás kérdésköre is lényeges, hiszen fontos, hogy védjük a szennyeződésektől és a nedvességtől. Ezen felül pedig a sérülések elkerülése elsődleges feladat kell, hogy legyen.

Amennyiben további kérdése van, keressen minket bizalommal, elérhetőségeink bármelyikén, szívesen válaszolunk mindenre.

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/telephely). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 9990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/telephely) A kiszállítás Budapesten és telephelyeink körzetében általában 2 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! A kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 70 631 4997 -es webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!