Blog

Lehet egy fa hatású lemez magas minőségű?

2020.02.19 16:41

Ha valami csak “citromízű”, az ember szinte biztos lehet benne, hogy az adott termék nem tartalmaz citromot. Valószínűleg ezért viszonyulnak soknak kétségekkel a fa hatású lemezekhez. Pedig ezeknek az anyagoknak is bőven megvan a helye mind a faiparban, mind a ház körüli barkácsolásban. És itt szeretnénk leszögezni: a fa hatású lemezek sem műanyagból készültek.

Miből készülnek a fa hatású lemezek?

 

A fa hatású lemezeket a szükség szülte, de egyáltalán nem abban az értelemben, ahogyan az a “gazdaságos ízű krém” esetében történt. Ezeknek a lapoknak a születése mögött két indok állt:

 

  • A fahulladék valójában drága. Még a leggondosabb erdőgazdálkodás mellett is keletkezik “B-típusú”, vagyis kevésbé szép faanyag. Ez nem alkalmas arra, hogy dekoratív bútor készüljön belőle: a csomók, repedések ronthatják a megjelenést. Pedig a faanyag szilárd, tartós és jó minőségű - csak éppen kicsit kevésbé esztétikus, mint a hibátlan fáké. Ezt az anyagot drága lenne kidobni, hulladékként kezelni. Sokkal jobb, ha valamilyen célra még használhatóvá tesszük.

 

 

  • Nem minden fával egyszerű dolgozni. A bükkfa például száradás után is “él”: felveszi vagy kiengedi a nedvességet attól függően, hogy milyen környezetbe kerül. Ha a szálakat nem stabilizáljuk, például gőzöléssel, akkor az anyag folyamatosan mozogni fog. Ahhoz, hogy a lehető legtöbb fával biztonságosan lehessen dolgozni, muszáj olyan struktúrát választani, amelyik stabilabb és biztosabb.

 

 

A fa hatású lemezek felhasználása


A fa hatású lemezek, például a táblásított borovi fenyő lapok ugyanazokra a célokra alkalmasak, mint a tömörfa lemezek. A borovi lapok megjelenése a megszólalásig hasonlít a valódi fáéhoz, hiszen valódi fa, a deszkákat csupán léc formára vágták és ragasztóval szilárdították. A préselés annyira szoros, hogy az illesztések szinte láthatatlanok. Az így készült kemény anyag sok tulajdonságban felveszi a versenyt más megoldásokkal, ráadásul esztétikus is.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay