Blog

Építkezés vagy házfelújítás előtt áll, és még mindig nem tudja, hogy melyik lenne a legideálisabb anyag a belső falak burkolására? Ezzel a bejegyzésünkkel segítségére leszünk, hiszen egy olyan anyaggal állunk elő, amelyet sokáig alábecsültek, azonban ma már lényeges designelemként szolgál, ez pedig a borovi fenyőből készült lambéria. 

 

A lambéria kiválasztása és felhasználása során igen tág mozgásteret ad, hiszen egy olyan anyag, amely számos kreatív módon felhasználható. Nem csak egyedi, de kifejezetten hangulatos és otthonos megjelenést biztosít a belső tereknek egyaránt. Típus tekintetében is meg kell hoznia a döntést, hogy luc- vagy borovi fenyő lambériát fog-e használni, hiszen mindkettőnek megvan a maga egyedisége. 

Ebben a bejegyzésben az OSB lap szigetelése a központi téma. Az OSB lapok és a belőlük készíthető házak, bútorok és egyéb belsőépítészeti megoldások hatalmas népszerűségnek örvendenek napjainkban. A lap a népszerűségét nem csak egyszerű és sokszínű felhasználhatóságának köszönheti, hanem költséghatékony beszerzésének egyaránt. Az OSB mozaikszó az Oriented Strand Board angol kifejezésből tevődik össze, amely magyarra lefordítva annyit jelent, hogy irányított szálelrendezésű lap, ami az anyagszerkezetére tesz utalást. 

 

Azonban az OSB lap alkalmazásakor is vannak olyan tényezők, amelyekre érdemes jobban odafigyelni annak érdekében, hogy tökéletes legyen az eredmény. Ilyen folyamat a szigetelés is. Az OSB lapot mindenképpen szigetelni szükséges abban az esetben, ha házak felhúzásához használja, amely folyamat speciális rögzítést és odafigyelést igényel.

 

Ebben a blogbejegyzésben a Bramac léccel foglalkozunk. Egy új ház építkezésének levezénylése vagy egy felújításba való belevágás hatalmas munkát igényel, nem csak a mesterek, de a megrendelő részéről is, hiszen tisztában kell lennie a választása észszerűségével. Azon anyagokat szükséges megvásárolnia vagy megrendelnie, amelyek valóban tartósak, strapabíróak, és még sokáig stabil részét fogják képezni otthonának. 

 

Nincs ez másképp a megfelelő tetőszerkezettel sem, mivel nagyon sok múlik a helyes anyagok megválasztásában és alkalmazásában egyaránt. A tető szerves eleme a körültekintően kiválasztott tetőléc, amely megvásárlása előtt számba kell venni a minőségbeli és méretbeli tényezőket, a keresztmetszetének és a hosszúságának jellemzőit egyaránt. A legnépszerűbb és leggyakrabban használt tetőléc az úgynevezett Bramac léc, amely számos tényezőnek köszönheti hírnevét.

Az építkezés vagy felújítás során előtérbe kerülnek olyan elemek, amelyek apró voltukhoz képest elengedhetetlenek a nagyobb anyagok rögzítéséhez, egymáshoz csatolásához vagy stabilitásának biztosításához (pl. összekötő lemez).

 

Mindezzel csak akkor szembesül az ember, mikor saját magának kell beszereznie a szükséges alapanyagokat, vagy saját maga kezd bele a felújításba, besegít az építkezésbe, vagy esetleg kreativitását kívánja sokoldalúan kibontakoztatni és létrehozni valami egyedit, valami újat, amelyet ő álmodott meg. Ilyen sokak által elfeledett elem tehát az összekötő lemez, amely számos helyzetben segítheti munkáját. 

Az okos, egyszerű és gyors építkezési módszer napjainkban előtérbe kerül, és egyre többen választják megoldásként a könnyűszerkezetes házakat. Népszerűségük több szempontból véve is tagadhatatlan, mindamellett, hogy gyorsan és könnyen elkészülnek az OSB lapok segítségével a házak, kivitelezésük is kifejezetten pénztárcabarát és költséghatékony, mivel pár millió forintból képes lehet felhúzni álmai otthonát, legyen akár 60 vagy 140 négyzetméter nagyságú. Legyen Budapesten vagy Szolnokon, az OSB lapok beszerzése bárhonnan megoldható.

Az OSB egy olyan építőanyag, amelynek felhasználása igen sokrétű. Egyedi és kedvező tulajdonságainak hála megfelelő alapanyagként szolgál könnyűszerkezetes házak - többek között falak, tetők és padlók formájában, de kreatív felhasználása sem ritka, mivel mind beltéri, mind kültéri felhasználása egyaránt lehetséges. Rendhagyó és formabontó kreálmányok születhetnek, ha az ember hagyja szárnyalni fantáziáját. Lássuk a hintaágy készítésének menetét!

Amikor építkezés vagy felújítás előtt áll az ember, akkor szeretné, ha a háza vagy lakása úgy nézne ki, ahogyan azt előzőleg elképzelte, minden pontosan a helyére kerülne, és hosszú évekig nem kellene újból hozzányúlnia. Így van ez a burkolatok területén is. Manapság hatalmas népszerűségnek örvendenek a klasszikus cementlapok, amelyek újból divatba jöttek sokszínűségüknek, változatos mintázatuknak és időtálló voltuknak köszönhetően. 

 

Azonban ha szeretné tartós, strapabíró és még évek múltán is szépen mutató cementlappal leburkolni az elképzelt felületeket, akkor kifejezetten nagy figyelmet kell fordítania a cementlap minőségére, mivel a kereslet növekedésével és a tömeggyártás megindulásával egyre több rossz minőségű és hamar rongálódó darabok kerülnek a piacra.

Az építkezés vagy házfelújítás kemény munka lehet még a szakavatottak számára is, főleg akkor, ha nem ismerik a legjobb építőlemezeket. Sokan legtöbb esetben a legköltséghatékonyabb és leggyorsabb megoldásra törekednek, hogy minden végre visszaállhasson a normális kerékvágásba, azonban nem minden esetben érdemes az olcsó dolgokat megvásárolni, főleg akkor, ha hosszú távra szeretne tervezni. 

 

Mindenekelőtt érdemes utánaolvasni az építőanyag tulajdonságainak, strapabíró és időtálló voltának, valamint felhasználási módjának annak érdekében, hogy a legokosabb döntést tudja meghozni, és még sokáig ne kelljen újbóli korrigáláson gondolkoznia. Felületkezelés vagy burkolási munkák esetében érdemes megismerkednie az úgynevezett építőlemezzel, amely ilyen jellegű munkák esetében az aljzat előkészítésére szolgál.

Számtalan könnyűszerkezetes házzal találkozhat hazánkban is, mivel OSB lapból viszonylag gyorsan és olcsón felhúzható szerkezetnek számít az építőiparban. Az OSB mozaikszó angol eredetű megnevezéséből származik, amely pontosabb jelentése Oriented Strand Board, azaz irányított szálelrendezésű lap. Ahogyan láthatja, a neve az anyagszerkezetére utal, amely a leglényegesebb tényező egy építkezéshez szükséges anyag esetében, mivel mindez utalhat annak szilárdságára. Az OSB lap manapság is kifejezetten nagy népszerűségnek örvend hazánkban sokoldalú felhasználhatóságának, strapabíró és olcsó voltának köszönhetően.

Vannak olyan apró elemek, amelyek mind barkácsoláshoz, mind építkezéshez, mind pedig egy-egy egyszerűbb feladat ellátásához nélkülözhetetlenek. Ilyen kicsiny kiegészítők a csavarok is, amelyeket a házában található szinte minden egyes bútordarab tartalmazhat. Annyira hozzászokhatott a csavarok meglétéhez, hogy szinte már elképzelhetetlen lenne nélkülük a szerelés, a barkácsolás vagy egy-egy elemnek az összeillesztése. A csavarokat azonban nem csak kötőelemként érdemes használni, hanem gépek működtetésére és az erő sokszorozására egyaránt. 

Ebben a cikkben bemutatjuk a különböző fenyőfajtákat. Manapság egyre többen döntenek az építkezés mellett, annak érdekében, hogy egy olyan otthont hozhassanak létre, amely igényeiknek és elvárásaiknak teljes mértékben megfelel, és amelyet saját elképzeléseik és terveik alapján alkothattak meg.

 

Számos építkezési alapanyag létezik, mint a tégla, a beton, a vályog, az üveg, az acél vagy a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő fa. Mind a gerenda, mind a rönkházak egyedisége tagadhatatlan, mivel hűen tükrözik a természet erejét és a harmóniát, amelyet a környezetével egyaránt megteremt. Fából sem mindegy, hogy mely típusára esik a választás, számos olyan fenyőfajta ismert, amely népszerűsége tagadhatatlan, és amely mint építési elem nélkülözhetetlen alapanyagnak számít az építőipar területén. 

Az OSB lapok előnyeiről már sokat írtunk. Több olyan projektet is bemutattunk, amelyik egyszerűen összeállítható, tartós és szórakoztató megoldást kínált ezeknek az alapanyagoknak a segítségével. Ezúttal nézzük meg azt, hogy milyen rögzítőcsavarok léteznek, illetve milyen kiegészítőkkel, pántokkal, vasalatokkal dolgozhatunk.

Tavasz van, a felújítások és barkácsolások ideje. Szeretnénk ebből az alkalomból néhány olyan ötletet mutatni, amelyeket ugyan nem öt perc megvalósítani - viszont valószínűleg örök emléket jelentenek majd. Korábban már írtunk kerti ház és gyerek kuckó építéséről is. Most következzen valami még bonyolultabb. A tető készítése. 

Ha valami csak “citromízű”, az ember szinte biztos lehet benne, hogy az adott termék nem tartalmaz citromot. Valószínűleg ezért viszonyulnak soknak kétségekkel a fa hatású lemezekhez. Pedig ezeknek az anyagoknak is bőven megvan a helye mind a faiparban, mind a ház körüli barkácsolásban. És itt szeretnénk leszögezni: a fa hatású lemezek sem műanyagból készültek.

Volt olyan ügyfelünk, aki szinte évente jelentkezett néhány betonyp tábláért. Egy idő után ismerősként köszöntöttük egymást. Arra a kérdésre, hogy most mire lesz a lap, sejtelmesen mindig csak annyit válaszolt: nőnek a gyerekek! Később kiderült, egy hatalmas, régi polgári lakást újított fel. Az igényekkel párhuzamosan pedig szinte évente változtatott a lakás elrendezésén. Az egy nagy térből a gyerekek huszonéves korára ügyes térelválasztással gyakorlatilag három önálló lakás lett. A térelválasztó csodákat tesz!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/telephely). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/telephely) A kiszállítás Budapesten és telephelyeink körzetében általában 2 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! A kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay