Blog

Csúszásmentes platólemez, avagy mivel borítsuk be a járművek padlóját?

2018.09.10 18:00

A csúszásmentes platólemez rendkívül népszerű termékünk, hogyha haszongépjárművek padlójának a borításáról van szó. De minek is köszönheti ezt a népszerűséget? Ennek jártunk utána mai bejegyzésünkben.

A csúszásmentes rétegelt lemez rendkívül változatosan használható alapanyag, ami készülhet nyírfából, bükkből, nyárfából, fenyőből, de ezeken felül a meranti, a ceiba, és az okumé is kedvelt fafajta. Ebből fakad, hogy nem lehet egy általános sémát ráhúzni a rétegelt lemezre, mivel ahány fajta fából készül, annyiféle tulajdonsággal rendelkezik. Természetesen ezektől függően lehet kül-, illetve beltéri, valamint filmbevonatos, illetve csúszásmentes. Mi most inkább az utóbbival fogunk foglalkozni.

Miért népszerű a csúszásmentes padlólemez?

A csúszásmentes rétegelt lemez nagy népszerűségnek örvend, amiben nagy szerepet játszik a sokoldalú felhasználhatósága és hogy könnyen megmunkálható. A nálunk is kapható rétegelt lemezek közül egyik legkedveltebb a fent felsorolt fák közül nyír rétegelt lemez, hiszen kül-, és beltéri használatra egyaránt ajánlott, mivel a ragasztása teljes mértékben vízálló. A rétegelt lemezek egyik oldalukon csúszásmentesített, azaz érdes kialakításúak, a másik oldalukon ellenben a felületük sima, sötétbarna, magas kopásállósággal rendelkező fenolfilm bevonattal van borítva. Ez azért kifejezetten előnyös, mert így a fenolfilmbevonatnak köszönhetően biztosított a hosszú élettartam, míg a nyír rétegelt lemez hordozó magas szilárdsági értékeket biztosít nekik.

Ennek köszönhetően használható járművek padlózatának kialakítására, valamint a vízállóságnak hála kültéren is jól megállja a helyét, legyen szó napsütésről vagy esőről egyaránt. Persze ahhoz, hogy mindezeknek megfeleljenek a lemezek, van pár apróság, amelyet mindenképp be kell tartani, hiszen a tartósság nagyon fontos szempont. Nagyon lényeges, hogy a lemezeket mindig vízszintesen kell tárolni, méghozzá úgy, hogy minimum 3 helyen legyenek egyenlő távolságban alátámasztva. A függőlegesen tárolt lemezek vetemedhetnek, ami a minőség rovására megy a későbbiekben. Ha már itt tartunk, akkor meg kell említeni azt is, hogy célszerű a lemezek vágottéleit vízálló festékkel bevonni, hogy ott se juthasson be a nedvesség, így védve a lemezeket attól, hogy idő előtt tönkre menjenek.

Azért is nevezik csúszásmentes platólemeznek, mivel számos teherautó és haszongépjármű padlóját vonják be vele. Nagyon fontos, hogy ha mozgó jármű belsejébe kerülnek a lemezek, minden esetben csúszásmenteset érdemes választani, mivel ez segíti a rakomány stabil rögzítését, így is védve a jármű belső felületét. Ezeken felül padló-, és járólapnak is tökéletesen alkalmas a rétegelt lemez. Ha mindez nem lenne elég, hatékonyan használható továbbá színpadok, dobogók és lépcsők kialakításánál. Alkalmas alapanyag galériák építéséhez, valamint a bútor- épületasztalos ipar termékeihez, mint amilyen a kárpitos bútorvázként való felhasználás, álmennyezetként, polcokhoz és fiókokhoz, de számtalan más területen is alkalmazható.

A nyírből készült csúszásmentes rétegelt lemezek jelentős választékával várjuk kedves vásárlóinkat, ha pedig kérdése lenne, keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!