Blog

Csúszásmentes platólemez, avagy mivel borítsuk be a járművek padlóját?

2018.09.10 18:00

A csúszásmentes platólemez rendkívül népszerű termékünk, hogyha haszongépjárművek padlójának a borításáról van szó. De minek is köszönheti ezt a népszerűséget? Ennek jártunk utána mai bejegyzésünkben.

A csúszásmentes rétegelt lemez rendkívül változatosan használható alapanyag, ami készülhet nyírfából, bükkből, nyárfából, fenyőből, de ezeken felül a meranti, a ceiba, és az okumé is kedvelt fafajta. Ebből fakad, hogy nem lehet egy általános sémát ráhúzni a rétegelt lemezre, mivel ahány fajta fából készül, annyiféle tulajdonsággal rendelkezik. Természetesen ezektől függően lehet kül-, illetve beltéri, valamint filmbevonatos, illetve csúszásmentes. Mi most inkább az utóbbival fogunk foglalkozni.

Miért népszerű a csúszásmentes padlólemez?

A csúszásmentes rétegelt lemez nagy népszerűségnek örvend, amiben nagy szerepet játszik a sokoldalú felhasználhatósága és hogy könnyen megmunkálható. A nálunk is kapható rétegelt lemezek közül egyik legkedveltebb a fent felsorolt fák közül nyír rétegelt lemez, hiszen kül-, és beltéri használatra egyaránt ajánlott, mivel a ragasztása teljes mértékben vízálló. A rétegelt lemezek egyik oldalukon csúszásmentesített, azaz érdes kialakításúak, a másik oldalukon ellenben a felületük sima, sötétbarna, magas kopásállósággal rendelkező fenolfilm bevonattal van borítva. Ez azért kifejezetten előnyös, mert így a fenolfilmbevonatnak köszönhetően biztosított a hosszú élettartam, míg a nyír rétegelt lemez hordozó magas szilárdsági értékeket biztosít nekik.

Ennek köszönhetően használható járművek padlózatának kialakítására, valamint a vízállóságnak hála kültéren is jól megállja a helyét, legyen szó napsütésről vagy esőről egyaránt. Persze ahhoz, hogy mindezeknek megfeleljenek a lemezek, van pár apróság, amelyet mindenképp be kell tartani, hiszen a tartósság nagyon fontos szempont. Nagyon lényeges, hogy a lemezeket mindig vízszintesen kell tárolni, méghozzá úgy, hogy minimum 3 helyen legyenek egyenlő távolságban alátámasztva. A függőlegesen tárolt lemezek vetemedhetnek, ami a minőség rovására megy a későbbiekben. Ha már itt tartunk, akkor meg kell említeni azt is, hogy célszerű a lemezek vágottéleit vízálló festékkel bevonni, hogy ott se juthasson be a nedvesség, így védve a lemezeket attól, hogy idő előtt tönkre menjenek.

Azért is nevezik csúszásmentes platólemeznek, mivel számos teherautó és haszongépjármű padlóját vonják be vele. Nagyon fontos, hogy ha mozgó jármű belsejébe kerülnek a lemezek, minden esetben csúszásmenteset érdemes választani, mivel ez segíti a rakomány stabil rögzítését, így is védve a jármű belső felületét. Ezeken felül padló-, és járólapnak is tökéletesen alkalmas a rétegelt lemez. Ha mindez nem lenne elég, hatékonyan használható továbbá színpadok, dobogók és lépcsők kialakításánál. Alkalmas alapanyag galériák építéséhez, valamint a bútor- épületasztalos ipar termékeihez, mint amilyen a kárpitos bútorvázként való felhasználás, álmennyezetként, polcokhoz és fiókokhoz, de számtalan más területen is alkalmazható.

A nyírből készült csúszásmentes rétegelt lemezek jelentős választékával várjuk kedves vásárlóinkat, ha pedig kérdése lenne, keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay