Blog

Használjon Bramac lécet tetőszerkezet építésekor!

2020.11.17 10:05

 

Ebben a blogbejegyzésben a Bramac léccel foglalkozunk. Egy új ház építkezésének levezénylése vagy egy felújításba való belevágás hatalmas munkát igényel, nem csak a mesterek, de a megrendelő részéről is, hiszen tisztában kell lennie a választása észszerűségével. Azon anyagokat szükséges megvásárolnia vagy megrendelnie, amelyek valóban tartósak, strapabíróak, és még sokáig stabil részét fogják képezni otthonának. 

 

Nincs ez másképp a megfelelő tetőszerkezettel sem, mivel nagyon sok múlik a helyes anyagok megválasztásában és alkalmazásában egyaránt. A tető szerves eleme a körültekintően kiválasztott tetőléc, amely megvásárlása előtt számba kell venni a minőségbeli és méretbeli tényezőket, a keresztmetszetének és a hosszúságának jellemzőit egyaránt. A legnépszerűbb és leggyakrabban használt tetőléc az úgynevezett Bramac léc, amely számos tényezőnek köszönheti hírnevét.

A Bramac léc jellemzői

 

A Bramac tetőléc 3 x 5 centiméteres mérettel rendelkező tetőléc, amely a leggyakrabban használt standard keresztmetszeti méret. Tetőléc vásárlásakor nem csak a méretekre szükséges figyelmet fordítania, de a minőségre is. A sorozatvágóval készített lécek legtöbb esetben sokkal pontosabbak, valamint a vágási minőségük is sokkal mutatósabb. 

 

Ugyan a fából gyalult termékekben megtalálható csomók gyakorisága és nagysága eltérhet egymástól, valamint száradás közben vetemedés vagy repedések is bekövetkezhetnek, azonban ezek azok az egyedi tulajdonságok, amelyeknek köszönhető a fa egyedisége, és amelyek utánozhatatlanná és szerethetővé teszik az anyagot. A tetőléc különböző keresztmetszeti méretekkel rendelkezhet, azonban a Bramac lécek a legelterjedtebbek, amelyek fixen 3 x 5 centiméter nagyságúak, míg hosszuk 2 és 6 folyóméter közötti lehet. 

 

Miért szükséges a strapabíró tetőléc kiválasztása?

 

A tetőlécek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, legyen szó esőről, hóról, szélről vagy erős napsütésről, mivel a tető rétegrendjének a tetején helyezkednek el, közvetlenül a héjazat alatt. Ennek tükrében, a tartósság megőrzése érdekében szükség van a tetőléc megfelelő kezelésére, valamint impregnálására egyaránt, hiszen csak megfelelő erőfeszítések megtételét követően lehetséges a tetőlécnek és ezzel magának a tetőnek az élettartamát növelni. 

 

Kezelés tekintetében leginkább a rovarok és a gomba elleni védelemre szükséges gondolnia, hiszen ezek azok a tényezők, amelyek a legegyszerűbben és leggyorsabban károsíthatják a fa szerkezetét. Áztatásos faanyagvédő szerrel való kezelés hatására a tetőlécek védettek lesznek a kártékony tényezőkkel szemben, és sokkal hosszabb lesz élettartamuk is. 

 

Megbízhatóság és magas minőség

 

A tetőlécek árban sokkal kedvezőbbek a fém profiloknál, így a gipszkarton szerkezetének építése kapcsán is jó alternatívának számíthat használatuk. Azonban arra is figyelnie kell, hogyha a gipszkarton alá kerül a tetőlécszerkezet, akkor kifejezetten a ritka menetű faszerkezethez szükséges csavarok kerüljenek beépítésre. 


Amennyiben szeretné megbízható forrásból beszerezni a minőségi Bramac tetőlécet, ezzel hosszú életet biztosítani tetőszerkezetének és otthonának egyaránt, akkor keresse fel a webshopunkat, ahol garantáltan megtalálhatja az építkezéshez vagy felújításhoz szükséges alapanyagokat. Felelős döntésével nem csak megkönnyítheti a munkavégzést, de nyugodtan álomra hajthatja a fejét, hiszen tudja, hogy háza és ezzel tetője az időjárás viszontagságainak ellenére is stabilan fog állni.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!