Blog

Használjon Bramac lécet tetőszerkezet építésekor!

2020.11.17 10:05

 

Ebben a blogbejegyzésben a Bramac léccel foglalkozunk. Egy új ház építkezésének levezénylése vagy egy felújításba való belevágás hatalmas munkát igényel, nem csak a mesterek, de a megrendelő részéről is, hiszen tisztában kell lennie a választása észszerűségével. Azon anyagokat szükséges megvásárolnia vagy megrendelnie, amelyek valóban tartósak, strapabíróak, és még sokáig stabil részét fogják képezni otthonának. 

 

Nincs ez másképp a megfelelő tetőszerkezettel sem, mivel nagyon sok múlik a helyes anyagok megválasztásában és alkalmazásában egyaránt. A tető szerves eleme a körültekintően kiválasztott tetőléc, amely megvásárlása előtt számba kell venni a minőségbeli és méretbeli tényezőket, a keresztmetszetének és a hosszúságának jellemzőit egyaránt. A legnépszerűbb és leggyakrabban használt tetőléc az úgynevezett Bramac léc, amely számos tényezőnek köszönheti hírnevét.

A Bramac léc jellemzői

 

A Bramac tetőléc 3 x 5 centiméteres mérettel rendelkező tetőléc, amely a leggyakrabban használt standard keresztmetszeti méret. Tetőléc vásárlásakor nem csak a méretekre szükséges figyelmet fordítania, de a minőségre is. A sorozatvágóval készített lécek legtöbb esetben sokkal pontosabbak, valamint a vágási minőségük is sokkal mutatósabb. 

 

Ugyan a fából gyalult termékekben megtalálható csomók gyakorisága és nagysága eltérhet egymástól, valamint száradás közben vetemedés vagy repedések is bekövetkezhetnek, azonban ezek azok az egyedi tulajdonságok, amelyeknek köszönhető a fa egyedisége, és amelyek utánozhatatlanná és szerethetővé teszik az anyagot. A tetőléc különböző keresztmetszeti méretekkel rendelkezhet, azonban a Bramac lécek a legelterjedtebbek, amelyek fixen 3 x 5 centiméter nagyságúak, míg hosszuk 2 és 6 folyóméter közötti lehet. 

 

Miért szükséges a strapabíró tetőléc kiválasztása?

 

A tetőlécek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, legyen szó esőről, hóról, szélről vagy erős napsütésről, mivel a tető rétegrendjének a tetején helyezkednek el, közvetlenül a héjazat alatt. Ennek tükrében, a tartósság megőrzése érdekében szükség van a tetőléc megfelelő kezelésére, valamint impregnálására egyaránt, hiszen csak megfelelő erőfeszítések megtételét követően lehetséges a tetőlécnek és ezzel magának a tetőnek az élettartamát növelni. 

 

Kezelés tekintetében leginkább a rovarok és a gomba elleni védelemre szükséges gondolnia, hiszen ezek azok a tényezők, amelyek a legegyszerűbben és leggyorsabban károsíthatják a fa szerkezetét. Áztatásos faanyagvédő szerrel való kezelés hatására a tetőlécek védettek lesznek a kártékony tényezőkkel szemben, és sokkal hosszabb lesz élettartamuk is. 

 

Megbízhatóság és magas minőség

 

A tetőlécek árban sokkal kedvezőbbek a fém profiloknál, így a gipszkarton szerkezetének építése kapcsán is jó alternatívának számíthat használatuk. Azonban arra is figyelnie kell, hogyha a gipszkarton alá kerül a tetőlécszerkezet, akkor kifejezetten a ritka menetű faszerkezethez szükséges csavarok kerüljenek beépítésre. 


Amennyiben szeretné megbízható forrásból beszerezni a minőségi Bramac tetőlécet, ezzel hosszú életet biztosítani tetőszerkezetének és otthonának egyaránt, akkor keresse fel a webshopunkat, ahol garantáltan megtalálhatja az építkezéshez vagy felújításhoz szükséges alapanyagokat. Felelős döntésével nem csak megkönnyítheti a munkavégzést, de nyugodtan álomra hajthatja a fejét, hiszen tudja, hogy háza és ezzel tetője az időjárás viszontagságainak ellenére is stabilan fog állni.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay