Blog

Az összekötő lemez hasznossága és sokoldalúsága

2020.11.02 11:29

Az építkezés vagy felújítás során előtérbe kerülnek olyan elemek, amelyek apró voltukhoz képest elengedhetetlenek a nagyobb anyagok rögzítéséhez, egymáshoz csatolásához vagy stabilitásának biztosításához (pl. összekötő lemez).

 

Mindezzel csak akkor szembesül az ember, mikor saját magának kell beszereznie a szükséges alapanyagokat, vagy saját maga kezd bele a felújításba, besegít az építkezésbe, vagy esetleg kreativitását kívánja sokoldalúan kibontakoztatni és létrehozni valami egyedit, valami újat, amelyet ő álmodott meg. Ilyen sokak által elfeledett elem tehát az összekötő lemez, amely számos helyzetben segítheti munkáját. 

Az összekötő lemez használata

 

Leginkább a bútorgyártásban használatosak az összekötő lemezek, amelyek különböző alakban, nagyságban, anyagban, színben és árban kaphatók a piacon. Nem csak kifejezetten a bútorlapok összefogására és stabilitásának megőrzésére alkalmasak, kifejezetten OSB lapokat, cementkötésű lapokat és rétegelt lemezeket is egymáshoz lehet kapcsolni segítségükkel. Rögzítésekor két fontos tulajdonságot szükséges szem előtt tartania: tudnia kell, hogy milyen sűrűn szükséges alátámasztania a lemezt, valamint hogy milyen a lemez önsúlya. 

 

Ezen tényezők meghatározhatják az összekötő elemek jellegzetességeit és teherbíró képességét, ezáltal nagyságát és anyagát egyaránt. Míg az előbbi adatra a vízszintesen rögzített lemezek miatt van szükség, mint például padlószigetelés esetében, addig a második adatot akkor szükséges meghatároznia, ha függőleges felületen kíván dolgozni. 

 

A lapok és lemezek rögzítésének kulcsa

 

A lemezek rögzítésére számos olyan képlet létezik, amelynek tudatába kell kerülnie annak érdekében, hogy sikeresen ki tudja számolni, hogy milyen terhelés esik egy lemezre - főleg akkor, ha járnak rajta -, mekkora legyen a csavar teherbíró képessége. 

 

Mindezt háztartási körülmények között nem szükséges pontosan, valamint részletekbe menően kiszámolni, kevesebb matematikára és fizikára lesz szüksége. Két olyan szabály létezik, amelyet mindenképpen figyelembe kell vennie ez esetben: olyan csavart szükséges választania, amely biztonságosan tart, de mégsem roncsolja a lemezt. Mindemellett igazítsa az alátámasztást és a párnázást a gyártó előírásaihoz, valamint a terheléshez mérten. Ezt az értéket érdemes túlkalkulálni az észszerűség határain belül.

 

Kiegészítők szempontjából jön képbe az összekötő lemez vagy rögzítő vasalat, amely segítségével sokoldalúan tudja rögzíteni a lemezeket vagy OSB lapokat. 

 

Az összekötő lemezek típusai

 

A sarokösszekötő lemez vagy szeglemez különböző méretben - vastagságban és hosszúságban - kapható attól függően, hogy mekkora az anyag, amelyet rögzíteni kell, és mekkora terhelést kell nap mint nap kibírnia. Webshopunkban beszerezheti a 105 x 105 x 90 milliméteres, a 40 x 40 x 40 milliméteres, a 70 x 70 x 55 milliméteres, valamint a 90 x 90 x 65 milliméteres változatot egyaránt. Sokszínűségének köszönhetően biztosan megtalálhatja az igényeihez leginkább illő darabot. 

 

A derékszögű rögzítővas segítségével értelemszerűen derékszögben rögzíthetők a lemezek anélkül, hogy valamelyik lemez élét kellene megfúrni. Ennek a kiegészítőnek hála, a fém alkatrészek a szerkezet elemeit egyszerre feszítik össze és támasztják meg.

 

Másik jellegzetes összekötő lemez a sík szeglemez, amely hasonló funkciót tölt be, azonban az egymás mellett, egy síkban lévő lemezeket rögzíti. A vasalatok használata leginkább a függőleges szerkezeteknél mérvadó.

 

Amennyiben szeretne többet megtudni kínálatunkról, és beszerezné a munkájához leginkább szükséges alapanyagokat, akkor nézzen körül weboldalunkon.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!