Blog

Mitől függ a táblásított fenyő ára?

2019.01.15 14:09

Ahány ember, annyiféle ízlés. Legalábbis ami a bútorok fáját illeti, hiszen van, aki kimondottan kedveli a fenyőbútorokat, de van, aki jobban szereti a tölgyet. Mindenesetre jó tudni, hogy a drága keményfán kívül létezik egy más, egyszerűbb és minőségét tekintve is hasonló adottságokkal rendelkező lehetőség, ha mondjuk fenyőből szeretnénk bútorokat csináltatni.

Mai blogbejegyzésünkben beszéljünk kicsit a táblásított fenyő áráról, hogy miért pénztárca barátabb, mintha keményfa fenyő bútorokat vennénk vagy készíttetnénk?

 

Néhány szó a fenyőfajtákról

 

A több, mint 100 fajtát számláló fenyőfélék a tűlevelűek osztályába tartoznak. Elterjedtek és ismertek szinte az összes kontinensen. A tűlevelű fafajok fája homogén szerkezetű, szövetszerkezetük, rajzolatuk egyszerű és tetszetős megjelenésű. Könnyen és jól megmunkálható alapanyagnak tekinthető, ugyanakkor rendkívül szilárd és szívós darabok készülhetnek belőlük. Széles körben alkalmazzák az ipar számos területén, az építőiparon át a bútoriparig. A belsőépítészeti megoldásokra is kiválóan használható alapanyag, továbbá a mélyépítészet is felhasználhatja.

 

Vannak olyan fenyőfélék, melyeknek kültéri felhasználásának feltétele, hogy előtte lekezeljük valamiféle favédő szerrel. Ha ezt nem tesszük meg, nem lesz a kültéren tartós. Ilyen fenyőféle az erdeifenyő, a lucfenyő és a jegenyefenyő. Más fenyőféléknél magasabb csersavtartalom mérhető, aminek köszönhetően szinte bármilyen célra felhasználható, mert anyaga megbízható és tartós. Ilyen fenyőféle a vörösfenyő.

 

Szintén igaz állítás, hogy a hűvösebb éghajlaton élő fenyőfajták bármilyen célra felhasználhatóak, mert sokkal jobb műszaki adottságokkal rendelkeznek. Nemcsak faanyagukat, hanem gyantájukat is felhasználják a vegyiparban. Viszont figyelem! Amilyen jó alapanyagok lehetnek, találkozunk az ellenkezőjével is: előfordul, hogy a faanyag nagymértékű göcsörtössége, gyantatáskái, esetleg görbesége okából kifolyólag korlátozódik a felhasználhatósága.

 

Rétegelt falemezek alapanyagai

 

A rétegelt falemezek elsődleges alapanyaga a lucfenyő, melyből rétegelt lemezek, faforgácslapok, bútorlapok készülnek a megfelelő szakemberek által. Azok, akik szeretik a fenyőből készült bútorokat, többnyire lucfenyőből előállított rétegelt lemezes bútorokat vásárolnak.

 

A rétegelt lemezek gyártásánál a belső rétegek eltérő faanyagból is készülhetnek, mint a fedőréteg, de egyvalaminek egyeznie kell: a vastagságuknak. A rétegeket összeragasztják, úgy, hogy a borító lapok száliránya mindig megegyezik, az alatta elhelyezkedő rétegek pedig merőlegesen váltakozva kerülnek egymásra, így biztosítható a szilárdsági egyensúly. Az így elkészült fenyő alapanyagú furnéroknak nincs természetes hasadási irányuk, szinte soha nem repednek meg!

 

Táblásított fenyő árai

A táblásított lapok fejlett technológiai feldolgozásánál arra törekednek a gyártók, hogy a természet egyensúlyát minél kevésbé alakítsák át, nagy hatásfokkal dolgozzák fel a faanyagokat. Így olyan falapokat, táblásított alapanyagokat kapunk, amelyek természetes eredetűek, így természetes úton is fognak lebomlani. Ezzel a környezetet is hivatottak védeni. Ezek a táblásított fenyők az otthonunkba csempészik a természetet, úgy, hogy közben olyan értékes tulajdonságukat tartják meg, mint a nedvességelszívó képesség, így otthonunknak melegséget kölcsönöznek.

 

Árát elsősorban minősége befolyásolja, mert a kiváló minőségű faanyagot többnyire drágábban kapjuk meg. A táblásított fenyőket darabáron vásárolhatjuk meg, így a felhasználás függvénye, hogy mennyit vásárolunk belőle. Például a B/C minőségű táblásított lucfenyőt olcsóbban tudjuk megvásárolni bútorok elkészítéséhez, mint a jobb minőségű, csomómentes borovi fenyőlapot.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!