Blog

Betonyp lap tulajdonságai

2018.06.26 17:27

Mivel elég sok helyen használják a betonyp lapot, ezért jó, ha tudjuk, hogy mi ez, milyen tulajdonságai vannak és mire lehet felhasználni. Ezeknek járunk utána mai cikkünkben.

Mi a betonyp lap és mit tud?

A betonyp építőlemez egy, egészséges fenyőfa alapanyagokból, cementből, vízből és vegyi anyagokból álló építőipari alapanyag. Ha cementkötésű faforgácslapként találkozunk vele, akkor sem kell meglepődni, mivel ez a másik említési formája. Általában könnyűszerkezetű házaknál használják, immár évtizedek óta az egyik legnépszerűbb külső és belső építészeti alapanyag. Rendkívül időtálló, ellenáll a napsugárzásnak, esőnek, fagynak, vagyis a természeti hatásoknak. Ezen felül rendelkezik jó pár olyan tulajdonsággal, amik méltán népszerűvé teszik, ilyen például a rendkívüli keménysége, rovar és gombaállósága, mondhatni tűzálló, mivel nehezen éghető tulajdonságokkal rendelkezik.

Könnyű vele dolgozni, mivel rendkívül sokoldalúan felhasználható, különböző technikákkal rögzíthető. Senkinek nem lehet ellene kifogása, mivel rendkívül természetbarát, remekül újrahasznosítható.

Felhasználását tekintve, remekül hasznosítható zsaluzati elemként, burkolóelemként, térelválasztóként, valamint akár álmennyezetként is. Emellett megtalálható födémelemek, burkolópanelek és belső térelválasztó panelekként is. A vastagabb darabok már egyre jobb hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Milyen a vele való munka?

Mint említettük már, rendkívül sokoldalúan lehet megmunkálni és felhasználni, attól függően, hogy mire van szükségünk, mit szeretnénk csinálni belőle. A betonyp lapok általában 1 és 4 m2 közötti nagyságú táblákban kaphatóak, míg vastagságuk 10-12-14-16-18-20-22 milliméteres vastagság között változik, attól függően, hogy mire van szükségünk. Tűzállóság tekintetében különböző osztályokba van sorolva, ezen belül is elkülönül a csiszolt és a csiszolatlan építőanyag. A csiszoltak általában A2-S1, D0-ás kategória jelzést kaptak, míg a csiszolatlanok B-S1, D0 osztályba kerültek.

Mivel a betonyp lap táblában érkezik, ezért nélkülözhetetlen annak méretre szabása, hogy csak annyit használjunk amennyire szükségünk van. A lapokat többféleképpen rögzíthetjük, többek közt csavarozással, kapcsozással, ragasztással, de még oda is szögezhetjük a kívánt helyre.
A szegezésnél külön ki kell emelnünk, hogy a betonyp lapokat előfúrás nélküli szegezéssel maximum 10 milliméteres vastagságig lehet rögzíteni, mivel utána nem lesz tartós, biztonságos.

Amennyiben ennél vastagabb lappal kívánunk dolgozni, akkor minden esetben javallott egy 0.8 x szögátmérő előfúrása. Ugyanez vonatkozik a csavarozásra is, hogy csakis előfúrás után lehet így rögzíteni, valamint 16 milliméter betonyp lap vastagság felett csakis ezzel a technikával célszerű. A kapcsozás pedig 12 milliméterig ajánlott, előre kipróbált kapcsozógéppel.
Végül, a ragasztás önmagában nem állja meg a helyét, hanem a fentiekhez egy kiegészítő megoldás, amire egyes esetekben szükség lehet.

Összegezve, a népszerűsége töretlen, mivel jól bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat, kiállja a rovarok és gombák rohamát is, végül pedig rendkívül nehezen éghető burkolási forma.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!