Blog

Térelválasztó fal ötletek

2019.06.26 09:33

Mai témánk a térelválasztó fal ötletekkel kapcsolatban oszt meg néhány gondolatot. Felmerülhet a kérdés, hogy miben kapcsolódik a faanyagok világával? Akár kicsi, akár nagy legyen az otthonunk, előfordulhat, hogy van egy hosszan elnyúló helyiség, ami egyszerűen követeli az elosztást. Ebben az elosztásnak pedig jelentős szerepe lehet egyes faipari alapanyagoknak, mindjárt mutatjuk, hogyan is gondoltuk.

 

A nagy helyiségeket feloszthatjuk kisebb egységekre. Talán azért, mert változatosságra vágyunk, vagy esetleg az intimszférát takarnánk el a kíváncsi szemek elől, lényeg az, hogy kiválasztottunk néhány olyan ötletet, amihez akár a fatelepről beszerzett anyagok segítségével is megvalósítható megoldásokat kínálunk.

Milyen térelválasztó ötleteket ajánlunk?

 

A terek elválasztásában szerepe lehet a különböző anyagok, textúrák játékos elrendezésében. Választhatunk drapériát, esetleg válaszfalat, kinevezhetjük gyerekkori könyvespolcunkat is a feladatra. Léteznek olyan megoldások is, melyek egyedivé varázsolják otthonunkat, ehhez pedig nem kell más, csak néhány alapanyag a megfelelő helyről, amit akár futárral is házhoz lehet szállíttatni.

 

Egy szobát hangsúlyozhatunk, vagy épp eldughatunk. A nyitott terek lehetnek kényelmesek, átláthatóak, de ha szeretnénk leválasztani az egyes területeket, akkor érdemes részleges lezáráshoz folyamodni. Miért részleges? Mert soha nem tudhatjuk, mikor nyitnánk újra meg a teret, és ha belegondolunk, egyszerűbb például egy spanyolfalat elforgatni, mint egy ytongból készült falat szétbombázni.

 

Nyitott polcos térelválasztás

 

A nyitott polcrendszert megvásárolhatjuk egy bútorboltban is, de sokkal egyedibb megoldásokat rejthet, ha magunk alakítjuk ki. A nyitott polcok előnye, hogy fényáteresztő, de ha szükség van rá, akkor tárolóhelyként is betöltheti szerepét. Ehhez nem kell sok, csak néhány szabvány díszdoboz, és máris rendszeres, dekoratív tárolóelemmé varázsolhatjuk a térelválasztót.

 

Ha magunk készítjük, érdemes jó minőségű borovi fenyőből készült lapokkal dolgozni. A borovi fenyő ugyanis felhasználható bútorok, polcrendszerek elkészítéséhez is. Belsőépítészek egyik kedvelt alapanyaga, hiszen könnyen lehet vele igazi mestermunkákat létrehozni.

Eltolható falak, bútorok, tolóajtók

 

Kialakításuk rendkívül látványos is lehet. A tolóajtók, eltolható falak és bútorok lehetőséget adnak arra is, hogy teljesen lezárják a teret. Ha a faanyagba helyezünk üveget, akkor a fény akadálytalanul áramlik a helyiségbe. Amennyiben tükröt helyezünk fel, úgy a belső teret érezhetjük tágasabbnak.

 

Vintage elrendezésű elválasztó fal

 

Egyes faanyagok kiválasztásával kialakíthatjuk saját vintage stílusú kuckónkat. Ezt el lehet érni akkor is, ha a megvásárolt faanyagot olyan anyaggal felületkezeljük, ami erősíti az emberben a vintage hatást.

 

A spanyolfal vagy paraván is kitűnő térelválasztó

 

Ez ugyan klasszikus megoldása a térelválasztásnak, mégsem nevezhető gyakori megoldásnak Magyarországon. A spanyolfalakat kezdetben szélfogóként használták fel, de napjainkban különösen a belső terek elválasztásakor kedvelt megoldás. Az öltözködések idején volt korábban szerepe, de egyes ruhaboltok még a mai napig igen sikkes megoldásként használják fel.

 

Ha nem az öltözködést, akkor például a kimosott ruhák szárítóját is el lehet takarni a kíváncsi szemek elől. Egy paraván felépítéséhez legalább három összekapcsolt zsanérra van szükség. A zsanéroknak köszönhető, hogy a fal teljes szélességét növelni tudjuk, vagy ha nincs a paravánra szükségünk, össze is csukhatjuk.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay