Blog

Kreatív ötletek az OSB lap felhasználásához

2018.03.05 16:57

Azt eddig is tudtuk, hogy az OSB sokrétűen felhasználható építőanyag, hiszen kedvező tulajdonságainak köszönhetően előszeretettel alkalmazzák könnyűszerkezetes házakhoz, valamint falak, tetők és egyéb szerkezetek építéséhez. Az OSB terhelhetőségének köszönhetően az sem ritka, hogy padlót készítenek a lapokból. Léteznek viszont teljesen rendhagyó, formabontó és nagyon kreatív felhasználási módok is.

Az OSB lap különleges felülete könnyedén vágható, csiszolható és színezhető. A jó megmunkálhatóság szabad teret enged a kreatív egyedi megoldásoknak. Szálas szerkezete miatt a bútoripar sokáig csak váz- és keretszerkezetek készítésére használta, de az utóbbi időben a lakberendezés területén is felerősödött az önkifejezés igénye, s ez teret engedett minden olyan alapanyagnak, amelyből valami különlegeset lehet alkotni kedvező áron. Nem véletlen tehát, hogy egyre gyakrabban találkozhatunk OSB lapokkal kiállításokon vagy láthatjuk ezeket bútorok és berendezési tárgyak alapanyagaként.

2016 júniusában például az Interspan Faipari Kft. és a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Karának együttműködése kapcsán OSB bútorkiállítás nyílt, ahol a féléves hallgatói projektmunkák eredményeként elkészített bútorokat lehetett megtekinteni. Az OSB szép, természetes hatást kelt, s ha ez az alap kreativitással és mérnöki precizitással párosul, akkor az anyag funkciógazdag és időtálló megoldásokat tud kínálni otthonainkba. Ezen a kiállításon például mutattak be olyan éjjeliszekrényt, amely százszázalékig fából készült, még az általában fémből készülő fiókcsúszót is sikerült az egyik hallgatónak fából elkészíteni.

De az OSB más bútorok elkészítéséhez is nagyszerű választás lehet. Készíthetünk belőle például egyedi asztalt, polcrendszert az apró dísztárgyaknak, de akár egy fa alapú nagy óra is dizájnos lehet egy olyan ebédlőben vagy amerikai konyhában ahol a természetközeliség a cél, vagy a minimalista stílus egy alternatíváját szeretnénk megvalósítani. Egyedi hangulatot teremthetünk a hálószobában, ha a franciaágy mögé felteszünk egy ötletesen formára szabott OSB lapot és erre helyezzük a közös, szép emlékeket ábrázoló fotókat. De barkácsolhatunk akár egy heverőt is OSB-ből, készíthetünk nagy tárolási kapacitású „IKEA – stílusú” szekrényeket vagy használhatjuk a lapokat egy hangulatos burkolat kialakításához. Számtalan kreatív térelválasztó megoldás valósítható meg OSB lapokból, például leválaszthatjuk az emeletre vezető lépcső mögötti részt vagy kialakíthatunk egy kis egyedi kuckót a piciknek a gyermekszobában.

Ha eltekintünk a bútorkészítéstől, akkor is számtalan lehetőség vár ránk. Ha szállítanunk kell valamit, építhetünk például raklapot vagy ládát is OSB-ből. Ez több szempontból is jó döntés, hiszen kedvező áron tudunk kialakítani dekoratív és strapabíró csomagolást. A vékonyabb típusú OSB építési területeken is remek segítőtársunk lehet, ha palánkkal szeretnénk elkeríteni egy-egy területet. Továbbá az OSB ideális kiállítási pavilonok és ideiglenes épületek alapanyagaként, hiszen könnyen szerelhető és jól díszíthető.

Összességében elmondható, hogy az OSB egy olyan alapanyag, amely egyszerre természetes, környezetbarát és divatos. Remek tulajdonságainak köszönhetően egy csipet kreativitással és fantáziával könnyedén egyedivé tehetjük vele otthonunkat, praktikus megoldásokat kínál a kertben, de akár cégünk termékeit is védhetjük vele, a végeredmény pedig igazán tartós, egyedi és stílusos lesz.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay