Blog

A cementlap egyediségének és megfelelő minőségének ellenőrzése

2020.09.14 10:52

Amikor építkezés vagy felújítás előtt áll az ember, akkor szeretné, ha a háza vagy lakása úgy nézne ki, ahogyan azt előzőleg elképzelte, minden pontosan a helyére kerülne, és hosszú évekig nem kellene újból hozzányúlnia. Így van ez a burkolatok területén is. Manapság hatalmas népszerűségnek örvendenek a klasszikus cementlapok, amelyek újból divatba jöttek sokszínűségüknek, változatos mintázatuknak és időtálló voltuknak köszönhetően. 

 

Azonban ha szeretné tartós, strapabíró és még évek múltán is szépen mutató cementlappal leburkolni az elképzelt felületeket, akkor kifejezetten nagy figyelmet kell fordítania a cementlap minőségére, mivel a kereslet növekedésével és a tömeggyártás megindulásával egyre több rossz minőségű és hamar rongálódó darabok kerülnek a piacra.

Minek köszönheti népszerűségét a cementlap?

 

A cementlapok népszerűsége tagadhatatlan, kiválóan mutat letisztultabb bútorokkal és feldobja az adott helyiség - fürdőszoba, konyha, nappali - hangulatát. Azonban könnyen bele lehet nyúlni olyan darabokba, amelyek elsőre szépnek és minőséginek tűnhetnek, azonban egy kis utánajárást követően olyan termékkel találja szemben magát, amely berepedezik, törik, elmosódnak rajta a színek, és újból kezdheti elölről a munkálatokat.

 

Elsősorban érdemes megvizsgálni, hogy milyen a cementlap színeit adó pigmentek, azaz festékszemcsék minősége. Abban az esetben, ha vizes ruhával megdörzsölve a színes járófelület mintázata elmosódni látszik, akkor sem a színeket adó pigment, sem pedig a cement minősége nem megfelelő.

 

Padlóburkolatként teljes mértékben el lehet felejteni - érdemes más megoldást találni - az ilyen minőség használatát, falburkolatként még legrosszabb esetben felhasználhatók, megfelelő felületkezelést követően, azonban óvatosan kell eljárni ebben az esetben is. 

 

A cementlapok egyedisége

 

A cementlapok régebben arról híresültek el, hogy akár több 100 évig is a ház ékeként voltak jelen. Azonban napjainkra mindez megváltozhat. A cementlapok járófelületének megfelelő keménysége elengedhetetlen feltétel, lényeges, hogy ne lehessen azt megkarcolni. A kopórétegnek legalább 4 mm vastagságúnak szükséges lennie - amely az a felület, ami a burkolat legfelső felülete. 

 

Ez azt jelenti, hogy ha kopik a járólap, akkor a kopásnak egyenletesnek kell lennie, azaz a színek egyenletesen kopjanak. Vagyis ne legyen az, hogy az egyik szín csak 1 mm vastag, így sokkal hamarabb lekopik, mint a többi, megváltoztatva ezzel a teljes járófelület kinézetét. Ennek tükrében a kopóréteg színmélységét is érdemes megvizsgálni, amelyet a cementlapok szélein tud ellenőrizni.

 

Amennyiben szeretne többet megtudni a cementlapok felhasználási módjáról és vizsgálatáról, akkor nézzen körül weboldalunkon, ahol még többet olvashat a témában.

 

A cementlapok lerakása

 

A cementalpok lerakását megelőzően felmerülhet az emberben a kérdés, hogy az a sokféle minta jól fog-e mutatni egymás mellett, fog-e kapcsolódni vagy valami hatalmas keszekuszaság kerekedik ki az egészből? Abban az esetben, ha minőségi és megfelelő mintasablonnal készült cementlapról van szó, akkor a mintázat pontosan kapcsolódni fog egymáshoz, mindezzel biztosítva a minta folytonosságát és a szemet gyönyörködtető kinézetet.


A cement más jellegű munkálatok során is előtérbe kerülhet, mint például a cementkötésű faforgácslap használata során. A cementkötésű faforgácslap könnyűszerkezetes házak építése esetében jelent tökéletes minőségű és strapabíró építőanyagot. Rendkívül ellenálló a környezet hatásaival szemben - legyen szó tűző napról, szélről, vízről vagy akár gombáról vagy penészről - minden esetben megállja a helyét.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay