Blog

OSB lap laminált padló alá

2018.08.01 17:53

Mai cikkünkben utánajárunk, hogy milyen technikával lehet megszüntetni a laminált padló nyikorgását, valamint, hogy érdemes-e OSB lapot laminált padló alatt használni?!

Mit használjunk mielőtt letesszük a laminált padlót?

Amikor valaki laminált padló lerakására adja a fejét, mindenképp érdemes utánajárni, hogyan lehet minőségi munkát végezni. Ide tartozik például, hogy miként lehet kiküszöbölni a penészedést, a lépészajokat és számos egyéb problémát. Minden laminált padló lerakása, vagy parkettázás előtti első és legfontosabb, hogy minden esetben használni kell párazáró fóliát, mivel probléma esetén, ennek elmulasztásakor a garancia már nem is él.
Egy másik, roppant fontos lépés, hogy igyekezzünk a talajt szintbe hozni, amire a padló lerakásra kerülne. Ha ez nem olyan egyszerű, akkor jön az egyik legnépszerűbb szintemelő vagy szintkiegyenlítő lépés: az OSB lapok letétele.

Minden esetben először ellenőrizzük, hogy megfelel-e a padlózat az OSB vagy rétegelt lemez letételére, majd, ha ideális, akkor el is kezdhetünk velük dolgozni. Jó, ha tudja, hogy amennyiben a rétegelt lemez letétele meghaladja a padlózásra kijelölt keretet, akkor optimális megoldás az OSB lap. Rétegelt lemez esetében célszerű rögzíteni az aljzathoz, valamint 3 milliméteres tágulási távolságot hagyni, bár ez függhet a megvásárolt lemez paramétereitől is.

OSB lap használata esetén megint más a praktikus. Mivel az OSB lap hiába impregnált, a megfelelő felületkezelés hiányában az élein bejuthat a nedvesség, így megduzzadhat és penészedhet. Éppen ennek elkerülése végett rendkívül fontos, hogy ne használjuk nedvességnek kitett helyen a laminált padló alá OSB lapot, inkább a rétegelt lemezt részesítsük előnyben. Amennyiben fa aljzattal rendelkezik a helyiség, amit éppen készítünk, akkor a rá kerülő rétegelt lemez vagy OSB lap széleinél használjunk tömítőanyagot, így akadályozva meg a nedvesség bejutását a laminált padló alá. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a lépéssel a hőszigetelés irányába is teszünk egy nagy lépést.

Mint már az előszóban említésre került, a nyikorgás megszüntetésére és a hangszigetelésre is jó hatással van a laminált padló alá kerülő OSB lap. Mielőtt végre lerakásra kerülhet a padló, előtte szintezővel miden esetben le kell ellenőrizni, hogy az a felület amire raknánk vízszintes-e, mivel, ha ezt elmulasztjuk, vagy esetleg nem vízszintes, akkor az új laminált padló felpúposodhat, és ezáltal nyikoroghat is. A fent már említett technika, miszerint a lezárjuk az OSB lapok széleit, rendkívül jól hangszigetel. Ezen felül a lerakás előtt 3-4 napig célszerű a még le nem rakott laminált padlót a lezárt csomagolásában az adott helységben tárolni, hogy átvehesse a klímát, és alkalmazkodni tudjon hozzá. Nagyon fontos ellenben, hogy nem lehet 18 foknál hidegebb a helységben.

Ha a fentiekkel kapcsolatos minden teendő elvégzésre került, akkor már csak a laminált padló lerakása van hátra. Ebben minden esetben célszerű a csomagon feltüntetett utasításokat követni, hogy a végeredmény tartós és tökéletes legyen.

Amennyiben nem biztos benne, hogy milyen OSB lapot válasszon laminált padló alá, vagy igen speciális az esete, akkor keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk kiválasztani a megfelelőt!

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!