Blog

Táblásított fenyő méretek

2018.12.06 18:58

A táblásított falapok egyik nagy előnye, hogy nagyon széles körben lehet alkalmazni. A táblásított fenyőt különböző méretben lehet megrendelni, különböző kategóriákban (A, B, C kategória). Mitől függ a minőségi besorolás? Hogyan méretezhetjük a falapokat? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, mai blogbejegyzésünkben.

Mi alapján minősítik a fenyő fűrészárut?

 

A felhasználási igényekhez mérten alakult ki a gyakorlatban a fenyő fűrészáruk besorolása kategóriákba. Egyrészt megkülönböztetünk asztalos (I.-II. osztályú) munkákhoz használt és építő (III.-IV. osztályú) munkákhoz használt minőségi besorolást, illetve minőségi kategóriák nélkül használnak egységes elnevezést: pengehulló fűrészáru. Utóbbi esetben az áru árát ténylegesen a minőség határozza meg, amit nagy mennyiségnél írásban rögzítenek, kisebb mennyiségnél szóban állapodnak meg.

 

Mi a táblásítás?

 

A táblásítás a tömbösítés egy olyan formája, mikor a késztermék szélessége meghaladja a hosszát. A tömör fából előállított lemezszerű, egy vagy több rétegű termékről van szó. Több réteg esetén a minimális rétegszám 3, mely rétegeket egy speciális ragasztási eljárással állítják egy táblává. Tehát a táblásított falapokat általában egymás mellé illesztéssel, esetleg valamilyen csapozással ragasztják. A falapok hossztoldottak vagy hossztoldás nélküliek, természetes fenyőfa-anyag kinézetűek lesznek a ragasztás után is.

 

Táblásított fenyő méretek

 

Az OSB Futár készleteiben az alábbi méretezéseket találja meg a fenyő falapok kategóriájában:

 

  • A kategóriájú borovi fenyő tetőlécnek ajánlva, tehát elsősorban az építőipari felhasználás céljára. 3x5cm keresztmetszetű, I. osztályú besorolású.
  • Táblásított borovi fenyőlap, belső asztalos munkákhoz ajánljuk. Mérete: 18x1210x2500mm
  • Táblásított, kifejezetten csomómentes borovi fenyőlap, kifejezetten belső asztalos munkákhoz ajánljuk. Mérete: 18x1200x2500mm
  • A táblásított lucfenyő átmenet a B és C minőségű asztalosoknak készült falapok között. Mérete: 18x1230x2500mm

 

Miért alkalmazhatják a táblásított fenyő lapokat széles körben?

 

Legyen szó építkezési munkákról, belsőépítészeti munkákról, asztalosok különböző - pl.: bútorgyártás lépcsőkészítés, stb. - munkáiról, nagyon népszerűnek mondhatóak a táblásított fenyő lapok. Miért?

 

  • A könnyed súly ellenére nagy a stabilitásuk és a szilárdságuk;
  • Hosszú élettartamú nyersanyag;
  • Könnyen megmunkálható az összes felületi és élmegmunkálási eljárással, kevés a szabási hiba;
  • Költségmegtakarítással jár a használata, mert kiszámíthatóbb az anyaghasználat, kevesebb a vágási hulladék, a szerszámok kevésbé használódnak el
  • Természetes anyag, így biológiailag is értékes: nagy a terhelhetősége, természetes légzésű anyag

 

A táblásított fenyő alkalmazása, mint alternatív faanyag elterjedt, és úgy néz ki, hogy hosszú távon biztosította a helyét a faanyagok táborában. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően az optikai és műszaki követelményeknek is megfelelnek ahhoz, hogy könnyű legyen feldolgozni őket.

 

A gondos osztályozásnak hála a vevő garanciálisan juthat hozzá az áruhoz, hiszen a lemezeken a lehető legkisebb arányban fordulnak elő repedések, illetve hibák, így a falapok szép és egyenletes fa képét nyújtják. A fenyő falap a természetes fa nyersanyag összes jó tulajdonságát megtartja a ragasztás során, sőt ezen felül stabilabb és időtállóbb is lesz.

 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay