Blog

OSB tető készítése és más érdekességek

2020.04.13 08:27

Tavasz van, a felújítások és barkácsolások ideje. Szeretnénk ebből az alkalomból néhány olyan ötletet mutatni, amelyeket ugyan nem öt perc megvalósítani - viszont valószínűleg örök emléket jelentenek majd. Korábban már írtunk kerti ház és gyerek kuckó építéséről is. Most következzen valami még bonyolultabb. A tető készítése. 

Miért jó az OSB tetőkészítés?

 

Az OSB lapokból készült házak ma már egyáltalán nem ritkák. Az ilyen könnyűszerkezetes épületek ma már szinte mindenben megfelelnek a modern életmód követelményeinek. Az OSB épületek sok célra tökéletes megoldást jelentenek, de a mi éghajlatunkon érdemes csak nagyon sok mérlegelés után választani ezt a megoldást. Könnyen elképzelhető, hogy a téli hidegek és a nagy viharok nem minden konstrukciónak kedveznek. 

 

Az OSB tetőkészítés ezért általában nem a könnyűszerkezetes házak sajátja. Nálunk inkább a tető kiegészítői, illetve az előtetők, garázsbeállók készülnek ilyen technikával. Ezekre a célokra a lapok viszont remek megoldást nyújtanak. A jó minőségű OSB lapok ugyanis ideálisak kültéri használatra. Ritkán penészednek vagy gombásodnak, és a víznek, ütésnek is ellenállnak. 

 

Hogyan kell hozzálátni az OSB tetőkészítésnek?

 

Az OSB lapok használatának többféle módja létezik. Az egyik legegyszerűbb, hogy a lapokat cserépléchez vagy más szerkezethez rögzítjük a megfelelő dőlésszögben. Az így létrejött felületet célszerű még valamilyen anyaggal burkolni. A bitumenes vagy cserepeslemez erre jó megoldás lehet. 

 

A másik út, hogy a lemezeket csak kiegészítőként használjuk. Ilyenkor osztást, profilokat, takarásokat készíthetünk a segítségével. Különösen fontos, hogy a lemezt mindenképpen kezeljük valamilyen gombásodásgátló anyaggal, a széleken és a vágások mentén ez az anyag ugyanis megintcsak hajlamos arra, hogy gombásodásnak induljon. 

 

Ötletek OSB lap tetőkészítéshez

 

Kocsibeálló, kerti gazebo, filagória, féltető… Ezek mind-mind készülhetnek OSB lapból, de van néhány ezeknél kevésbé gyakori projekt is. A gazebo terveit felhasználva például készíthetünk árnyékolót a gyerekek számára a homokozó vagy a medence fölé. De barkácsolhatunk akár kerti színpadot, bábszínházat is, szintén a legkisebbek örömére. 

 

A kerti grillezőt is “tető alá hozhatjuk”. Ha így teszünk, nem kell többet aggódnunk amiatt, hogy a rossz idő elmossa a nyáresti grillpartikat. Az OSB lapok valamelyest nagyobb tűzállósággal rendelkeznek, mint más faanyagok, így jóval nagyobb biztonságot adnak egy ilyen felhasználás mellett is. 


Bár az OSB tetőkészítés elsőre komoly statikai feladatnak tűnik, nem kell aggódni: mivel a lapok jóval kisebb önsúllyal rendelkeznek, mint például a CK lapok, a hobbi projekteken szinte gond nélkül dolgozhatunk. Fűrészáru webáruházunkban szívesen adunk tanácsot a megfelelő használathoz. Nálunk a lapok kedvező áron, házhozszállítással is megrendelhetők.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay