Blog

OSB tető készítése és más érdekességek

2020.04.13 08:27

Tavasz van, a felújítások és barkácsolások ideje. Szeretnénk ebből az alkalomból néhány olyan ötletet mutatni, amelyeket ugyan nem öt perc megvalósítani - viszont valószínűleg örök emléket jelentenek majd. Korábban már írtunk kerti ház és gyerek kuckó építéséről is. Most következzen valami még bonyolultabb. A tető készítése. 

Miért jó az OSB tetőkészítés?

 

Az OSB lapokból készült házak ma már egyáltalán nem ritkák. Az ilyen könnyűszerkezetes épületek ma már szinte mindenben megfelelnek a modern életmód követelményeinek. Az OSB épületek sok célra tökéletes megoldást jelentenek, de a mi éghajlatunkon érdemes csak nagyon sok mérlegelés után választani ezt a megoldást. Könnyen elképzelhető, hogy a téli hidegek és a nagy viharok nem minden konstrukciónak kedveznek. 

 

Az OSB tetőkészítés ezért általában nem a könnyűszerkezetes házak sajátja. Nálunk inkább a tető kiegészítői, illetve az előtetők, garázsbeállók készülnek ilyen technikával. Ezekre a célokra a lapok viszont remek megoldást nyújtanak. A jó minőségű OSB lapok ugyanis ideálisak kültéri használatra. Ritkán penészednek vagy gombásodnak, és a víznek, ütésnek is ellenállnak. 

 

Hogyan kell hozzálátni az OSB tetőkészítésnek?

 

Az OSB lapok használatának többféle módja létezik. Az egyik legegyszerűbb, hogy a lapokat cserépléchez vagy más szerkezethez rögzítjük a megfelelő dőlésszögben. Az így létrejött felületet célszerű még valamilyen anyaggal burkolni. A bitumenes vagy cserepeslemez erre jó megoldás lehet. 

 

A másik út, hogy a lemezeket csak kiegészítőként használjuk. Ilyenkor osztást, profilokat, takarásokat készíthetünk a segítségével. Különösen fontos, hogy a lemezt mindenképpen kezeljük valamilyen gombásodásgátló anyaggal, a széleken és a vágások mentén ez az anyag ugyanis megintcsak hajlamos arra, hogy gombásodásnak induljon. 

 

Ötletek OSB lap tetőkészítéshez

 

Kocsibeálló, kerti gazebo, filagória, féltető… Ezek mind-mind készülhetnek OSB lapból, de van néhány ezeknél kevésbé gyakori projekt is. A gazebo terveit felhasználva például készíthetünk árnyékolót a gyerekek számára a homokozó vagy a medence fölé. De barkácsolhatunk akár kerti színpadot, bábszínházat is, szintén a legkisebbek örömére. 

 

A kerti grillezőt is “tető alá hozhatjuk”. Ha így teszünk, nem kell többet aggódnunk amiatt, hogy a rossz idő elmossa a nyáresti grillpartikat. Az OSB lapok valamelyest nagyobb tűzállósággal rendelkeznek, mint más faanyagok, így jóval nagyobb biztonságot adnak egy ilyen felhasználás mellett is. 


Bár az OSB tetőkészítés elsőre komoly statikai feladatnak tűnik, nem kell aggódni: mivel a lapok jóval kisebb önsúllyal rendelkeznek, mint például a CK lapok, a hobbi projekteken szinte gond nélkül dolgozhatunk. Fűrészáru webáruházunkban szívesen adunk tanácsot a megfelelő használathoz. Nálunk a lapok kedvező áron, házhozszállítással is megrendelhetők.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!