Blog

Lambéria felrakása könnyen, gyorsan, házilag

2018.08.13 17:56

A lambéria felrakása nem egy bonyolult és szakértelmet kívánó burkolási mód, ezért cikkünk segítségével gyorsan és egyszerűen rakhatja fel anélkül, hogy más segítségére szorulna. Mivel rendkívül dekoratív és elegáns hatást kelt, ezért méltán nagyon népszerű. De, mint sok minden másban, itt se az ár legyen a fő szempont a lambéria kiválasztásánál.

Küszöböljük ki a hibákat

Nagyon fontos, hogy ha beszereztük a kívánt lambériát, akkor minden esetben pár napig, illetve fajtától függően 2-3 hétig kell pihentetni abban a helységben, ahol fel lesz szerelve, mivel meg kell szoknia a klímát. Ez azért is fontos, mivel a lambéria szálanként 1-2 millimétert dilatál. Ha pedig azonnal felkerül a falra, erre nincs lehetősége, így következik be az, hogy kiszakítja a szöget, amivel rögzítve van.

Egy másik gyakori hiba, hogy ha felrakás után egyben lelakkozzák a felületet, mivel akkor nem tudnak a szálak tágulni, ami ennek hatására 1-2 centis repedéseket eredményezhet. Azért nem mindegy, hogy 1-2 milliméter vagy 1-2 centiméter a diletáció. Mivel szálanként nem tud mozdulni, így 9-10 szálanként következik be a mozgás.

Ide sorolhatjuk azt is, mikor egy nyaralóba, de mindenképp szezonálisan látogatott és fűtött helyre kerül a lambéria. Nyáron a hő hatására nem tűnik eget rengető problémának, ha kimarad a dilatációs rés, ellenben télen nagyobb a páratartalom, így a nedvesség beszivároghat, amitől felpúposodik a lambéria. Az pedig biztos, hogy középen történik, nem a szélek közelében.

Felrakás lépésről lépésre

Első lépésként döntsük el, hogy az egész felületet kívánjuk burkolni, vagy csak egy kisebb részt? Amennyiben csak részlegesen szeretnénk megtenni, abban az esetben vízmértékkel jelöljük be, hogy hol lesz a lambéria teteje.

Ezt követően helyezzük el a párnafákat, amikre a lambéria illeszkedni fog. Fontos, hogy itt is ellenőrizzük, hogy egy szintben vannak-e, amennyiben nem, akkor gondoskodjunk róla, akár ékeljük ki őket az igényes és szép munka kedvéért. Ezek egymástól való távolsága átlagosan 40-50 centi legyen, de vastagabb lambéria esetében lehet több is. Fontos, hogy biztosítsuk a szellőzést, amit úgy tehetünk meg, hogy a párnafák végei nem érnek össze, hanem egy pár centi hely van a kettő között.

Az első lambéria felfogatásánál különösen ügyeljünk arra, hogy a lécet egyenesen rakjuk fel, amit vízmérték segítségével ellenőrizhetünk is. Magát a lambériát kapoccsal rögzítsük, amit úgy tudunk megtenni, hogy a kapcsot a lambéria hornyába helyezzük, majd egy szöggel a párnafához rögzítjük. Itt nagyon fontos, hogy mindig a lambériának megfelelő méretű szöggel dolgozzunk.

Amikor daraboljuk a lécet, vigyázzunk, hogy ne sérüljön meg a felület mentén az anyag. Amennyiben vágásra kerül a sor, minden esetben a toldással kezdjük a következő sort. Ez azért is fontos, mert nem jó, ha a toldások egy vonalba esnek. A széleket takarólécek segítségével kell lezárni, amit egy bognárfejű szeggel jó rögzíteni.

A nyílászárók körül 45°-os vágással (ún. gérvágással) illesszük össze a lambériákat. A lambéria színezése páccal, lazúrral történjen, illetve, ha csak egy felületkezelés a cél, akkor remek szolgálatot tehetnek a lakkok is.

Ha kész a remekmű, akkor már csak gyönyörködni kell az otthonunk új díszében.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay