Blog

Fenyőfajták, amelyekből bátran építkezhet

2020.06.19 13:52

Ebben a cikkben bemutatjuk a különböző fenyőfajtákat. Manapság egyre többen döntenek az építkezés mellett, annak érdekében, hogy egy olyan otthont hozhassanak létre, amely igényeiknek és elvárásaiknak teljes mértékben megfelel, és amelyet saját elképzeléseik és terveik alapján alkothattak meg.

 

Számos építkezési alapanyag létezik, mint a tégla, a beton, a vályog, az üveg, az acél vagy a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő fa. Mind a gerenda, mind a rönkházak egyedisége tagadhatatlan, mivel hűen tükrözik a természet erejét és a harmóniát, amelyet a környezetével egyaránt megteremt. Fából sem mindegy, hogy mely típusára esik a választás, számos olyan fenyőfajta ismert, amely népszerűsége tagadhatatlan, és amely mint építési elem nélkülözhetetlen alapanyagnak számít az építőipar területén. 

A fa, mint építkezési anyag

 

Napjainkban hazánkban is egyre többen választják ezt a természetes alapanyagot. Nélkülözhetetlen voltának és előnyös tulajdonságainak hála, ma már rengeteg helyen beszerezhető különböző fajtája, eltérő árkategóriában. Érdemes tisztában lenni a fa típusával annak érdekében, hogy az építkezéshez mérten és az elkészíteni kívánt házhoz, bútorhoz, padlózathoz vagy tetőszerkezethez legmegfelelőbben illeszkedő fatípust válassza ki. 

 

A tűlevelű fafajok osztályába 450 különböző fafaj tartozik, amelyek a föld erdeinek mintegy harmadát alkotják, addig az iparilag feldolgozott faanyag kétharmada fenyőfa. Hazánk sajnos nem bővelkedik a tűlevelűekben, csupán 15%-ban fordulnak elő a magyar erdőkben, így leginkább importálni szükséges a fafajtát.

 

Számos fenyőfaj létezik, amely nagy népszerűségnek örvend, és amelyből nem csak faház, de akár hajópadló, gerenda vagy lambéria is készülhet. Amennyiben többet szeretne megtudni a megfelelő alapanyag kiválasztásáról, akkor keressen minket bizalommal, számos hasznos tanáccsal lehet gazdagabb.

 

A fenyőfa legnépszerűbb fajtái

 

Népszerű fenyőfajta az erdei fenyő vagy másnéven borovi fenyő. Megmunkálását tekintve kifejezetten egyszerű bánni vele, mivel egy alacsony sűrűségű puhafáról van szó, amely ezen tulajdonságai ellenére szilárd. Tömege mellett ára is alacsony, így elmondhatjuk, hogy kifejezetten nagy népszerűségnek örvend a piacon.

 

Az erdei fenyőt nem csak a bútoriparban, de épületasztalos iparban és belsőépítészetben is szívesen felhasználják. Mindemellett kifejezetten fontos alapanyagnak számít az OSB lap, a faforgácslap, a rétegelt falap vagy a farostlemez megalkotásánál egyaránt.

 

A lucfenyő szintén alacsony sűrűségű puhafa, azonban erről is elmondható, hogy szilárd, szívós és mindemellett rugalmas is. Megmunkálása és felületkezelése egyszerű. Fontos a megfelelő ápolás, mivel törődés nélkül könnyen repedésnek indulhat. A bútorok és egyes hangszerek legnépszerűbb alapanyagának számít. 

 

További fenyőfajták, amelyeket érdemes ismernie

 

A jegenyefenyő nagy múltra tekinthet vissza felhasználási területét figyelembe véve, mivel míg egykor hordók és tradicionális hajók építésére használták, ma már leginkább a bútoriparban megjelenő hasznos alapanyag.

 

További fenyőfajta a vörösfenyő, amely a legtartósabb, legellenállóbb és legerősebb fajtának számít a piacon. Ezen tulajdonságai mellett könnyen lehet hasítani. Sok esetben felhasználása alkalmával szívesen kihasználják az évgyűrűje adta egyedi mintázatokat. Mindamellett, hogy kemény és strapabíró, szerkezete saválló voltáról is ismert, így felhasználható ajtók, ablakok, padló gyártásához egyaránt.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!