Blog

Födém szigetelés alulról: erre figyeljünk!

2019.12.05 10:00

A födém szigetelése nem tartozik a bonyolult munkák közé. Vannak azonban olyan fázisok, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek. Ha néhány szabályt betartunk, szép és tartós lehet a munkánk, még olyan bonyolult esetben is, amikor a födém szigetelést alulról szeretnénk megoldani. Lássuk, mit tehetünk ilyenkor!

Miért van szükség a födém szigetelésére alulról?

 

A födém, vagyis legtöbbször a padlás szigetelésével rengeteg pénzt és energiát spórolhatunk meg. Telente a kihűlt tetőtér szigetelés nélkül szinte kiszippantja a meleget a házból, a fűtésszámla pedig egy ilyen esetben alaposan megterheli a családi kasszát. A rosszul szigetelt tetőtérben ráadásul könnyen hőhidak alakulhatnak ki - a nedves, salétromosodó, penészes vakolat pedig jelentősen csökkentheti az ingatlan értékét. 

 

A födém alulról történő szigetelésére főleg azokban a házakban van szükség, ahol nagy a hőmérséklet különbség az alsó és a felső szint között. Ha alulról és felülről is szigetelünk, kiegyensúlyozottabban tudjuk tartani a hőmérsékletet a fal mentén, kisebb eséllyel alakulnak ki hőhidas területek, még akkor is, ha a felső szint szigetelését nem tudtuk hibátlanul megoldani. Ez főleg ikerházaknál jelenthet problémát, ahol az ingatlan másik felén nem ugyanúgy szigetelték a szerkezetet. 

 

Miért nehéz alulról szigetelni?

 

Az alulról történő tetőszigetelésnél nagyon hasonlóan dolgozunk, mintha felülről szigetelnénk, csak éppen “fejjel lefelé”, a gravitáció ellen is dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a felvitt anyagokat semmi sem tartja. Ahhoz, hogy a rétegek a helyükön maradjanak, biztosan kell rögzítenünk azokat.

 

A felülről történő szigetelés esetén sokszor nem is kell járható felületet kialakítani. A padlások esetében akár minimális burkolással is lehet használni a felületet. Bár a plafonon nem járunk, a mennyezetet viszont muszáj gondosan és egyenletesen kialakítani, különben nem nyújt túl szép látványt. A födém alulról történő szigetelésénél tehát valamilyen olyan módszerre van szükség, amellyel kívülről esztétikus képet tudunk biztosítani, alulról pedig rögzíthetjük a szigetelést. 

 

A megoldás: cementkötésű lap

 

A CK lapok kiválóan alkalmasak erre a feladatra. Könnyen fúrható és jól szerelhető lemezek, amelyek a felhasznált anyagoknak köszönhetően ráadásul gombásodásállóak és tűzállóak is. A cementkötésű lapok nagy előnye, hogy a felületük teljesen sima, így jól festhetőek és dekorálhatók is. A segítségükkel egyszerű, esztétikus álmennyezetet hozhatunk létre. 

 

A bentonyp lapok előnyeiről már többször is írtunk, nem véletlenül. Ha nem szeretnénk valamilyen készen kapható rendszert választani, ezek a lemezek kedvező árú és gyors megoldást kínálnak a belsőépítészetben. Bónusz, hogy a CK lapok a hang ellen is szigetelnek, így a leszűrődő munkazaj vagy lábdobogás ellen is jó megoldásnak bizonyulnak.

 

A cementkötésű lapok használatának egyetlen hátulütője van, ez pedig a lapok önsúlya. Ezt nem csak szerelésnél, de akkor is figyelembe kell venni, amikor a lapokat mozgatjuk vagy tároljuk. Webáruházunkból a lemezek akár házhoszállítással is megrendelhetők. Mi így szeretnénk segítséget nyújtani a munkához. Reméljük, az általunk kínált magas minőségű anyagok még sokaknak nyújtanak hatékony segítséget.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!