Blog

Födém szigetelés alulról: erre figyeljünk!

2019.12.05 10:00

A födém szigetelése nem tartozik a bonyolult munkák közé. Vannak azonban olyan fázisok, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek. Ha néhány szabályt betartunk, szép és tartós lehet a munkánk, még olyan bonyolult esetben is, amikor a födém szigetelést alulról szeretnénk megoldani. Lássuk, mit tehetünk ilyenkor!

Miért van szükség a födém szigetelésére alulról?

 

A födém, vagyis legtöbbször a padlás szigetelésével rengeteg pénzt és energiát spórolhatunk meg. Telente a kihűlt tetőtér szigetelés nélkül szinte kiszippantja a meleget a házból, a fűtésszámla pedig egy ilyen esetben alaposan megterheli a családi kasszát. A rosszul szigetelt tetőtérben ráadásul könnyen hőhidak alakulhatnak ki - a nedves, salétromosodó, penészes vakolat pedig jelentősen csökkentheti az ingatlan értékét. 

 

A födém alulról történő szigetelésére főleg azokban a házakban van szükség, ahol nagy a hőmérséklet különbség az alsó és a felső szint között. Ha alulról és felülről is szigetelünk, kiegyensúlyozottabban tudjuk tartani a hőmérsékletet a fal mentén, kisebb eséllyel alakulnak ki hőhidas területek, még akkor is, ha a felső szint szigetelését nem tudtuk hibátlanul megoldani. Ez főleg ikerházaknál jelenthet problémát, ahol az ingatlan másik felén nem ugyanúgy szigetelték a szerkezetet. 

 

Miért nehéz alulról szigetelni?

 

Az alulról történő tetőszigetelésnél nagyon hasonlóan dolgozunk, mintha felülről szigetelnénk, csak éppen “fejjel lefelé”, a gravitáció ellen is dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a felvitt anyagokat semmi sem tartja. Ahhoz, hogy a rétegek a helyükön maradjanak, biztosan kell rögzítenünk azokat.

 

A felülről történő szigetelés esetén sokszor nem is kell járható felületet kialakítani. A padlások esetében akár minimális burkolással is lehet használni a felületet. Bár a plafonon nem járunk, a mennyezetet viszont muszáj gondosan és egyenletesen kialakítani, különben nem nyújt túl szép látványt. A födém alulról történő szigetelésénél tehát valamilyen olyan módszerre van szükség, amellyel kívülről esztétikus képet tudunk biztosítani, alulról pedig rögzíthetjük a szigetelést. 

 

A megoldás: cementkötésű lap

 

A CK lapok kiválóan alkalmasak erre a feladatra. Könnyen fúrható és jól szerelhető lemezek, amelyek a felhasznált anyagoknak köszönhetően ráadásul gombásodásállóak és tűzállóak is. A cementkötésű lapok nagy előnye, hogy a felületük teljesen sima, így jól festhetőek és dekorálhatók is. A segítségükkel egyszerű, esztétikus álmennyezetet hozhatunk létre. 

 

A bentonyp lapok előnyeiről már többször is írtunk, nem véletlenül. Ha nem szeretnénk valamilyen készen kapható rendszert választani, ezek a lemezek kedvező árú és gyors megoldást kínálnak a belsőépítészetben. Bónusz, hogy a CK lapok a hang ellen is szigetelnek, így a leszűrődő munkazaj vagy lábdobogás ellen is jó megoldásnak bizonyulnak.

 

A cementkötésű lapok használatának egyetlen hátulütője van, ez pedig a lapok önsúlya. Ezt nem csak szerelésnél, de akkor is figyelembe kell venni, amikor a lapokat mozgatjuk vagy tároljuk. Webáruházunkból a lemezek akár házhoszállítással is megrendelhetők. Mi így szeretnénk segítséget nyújtani a munkához. Reméljük, az általunk kínált magas minőségű anyagok még sokaknak nyújtanak hatékony segítséget.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay