Blog

A CK lap

2019.04.16 07:13

Nagyon sok ember még nem elég jártas a félkész faipari termékek kifejezéseinek ismeretében. Ez természetes, hiszen nem úgy születünk, hogy az életünk során szükséges ismereteket rögtön magunkba szívjuk a születésünkkel. Mai témánkban azzal foglalkozunk, hogy mi is a CK lap és a betonyp lap között a hasonlóság, illetve a különbség. Milyen területeken használhatjuk fel a CK lapot, és milyen tulajdonságokkal bír?

CK lap - betonyp lap, van különbség?

 

Nincs. A betonyp lap magyar elnevezése a cementkötésű lap, aminek a rövidítése a CK. Fontosnak érezzük tisztázni, hogy ne ijedjünk meg a betonyp lap, CK lap elnevezésektől a különféle szövegekben, mert ennél jóval több megjelölése is létezik ennek a terméknek. Magyarországon leginkább ezek a kifejezések jelennek meg a szövegkörnyezetekben, de külföldön számos elnevezése ismert még.

 

Milyen tulajdonságokkal bír?

 

Tulajdonságai teljesen ugyanazok, mint a betonyp lapnak. Jellemző, hogy nagyon nagy a felületi keménységük, ütésállóak, időjárásállóak. A készítésük során alkalmazott ragasztási technológiának köszönhetően gomba és rovarálló, tűzálló, vagy legalábbis nehezebben gyullad meg, mint a többi farost típusú lemez.

 

A CK lappal egyszerűen fogunk tudni dolgozni, mert könnyű a megmunkálása, fúrható, darabolható, és a felhasználása is sokrétű. A kialakításának köszönhető, hogy hosszú az élettartama, amit tovább fokozhatunk felületkezeléssel is. A mai csökkenő faállomány miatt érdemes azt is megemlíteni, hogy környezetbarát, hiszen újrahasznosítható elemről beszélünk.

 

A CK lap felhasználása

 

Kedvelt alapanyag, mert könnyű vele dolgozni, jól megmunkálható, és igazából csak a fantázia szab határt, hogy mire lehet felhasználni. Ha kellően jártasak vagyunk az építőiparban, nem jelent gondot felépíteni egy garázst, kerti kuckót felnőtteknek úgy, hogy a kulcsfontosságú helyekre CK lapokat helyezünk fel. Tehát elmondható, hogy nagyon jó minőségű burkolóelem lehet, ha homlokzati szigeteléshez, álmennyezethez használjuk, de belső terek elválasztására is tökéletesen megfelelnek.

 

Hőszigetelő tulajdonsága nem olyan hatásos, mint az ásványi szálas anyagoknak, de szeretik használni homlokzatok szigetelésekor, hiszen kitűnően vakolható. Hazánkban kevésbé népszerűek a könnyűszerkezetes lakóházak, de egyéb célra felhasználható könnyűszerkezetes épületek készítésére is alkalmas, vagy kiegészítő panelnak használható - pl.: födém építéséhez, esetleg padlózat alapjának is kiváló, hiszen burkolható felületet ad. Bármire is használjuk egy ház kapcsán - padlózat, elválasztó fal, külső szigetelő -, mindenképp burkolni fogjuk, hiszen jellemző, hogy szürke színe nem épp kedvelt árnyalatot kölcsönöz a helyiségeknek.

 

Ha nincsenek nagyszabású terveink, nem akarunk épületet építeni, csak egyszerűen betonoznánk, akkor zsaluzóanyagnak is bátran lehet használni.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay