Blog

A CK lap

2019.04.16 07:13

Nagyon sok ember még nem elég jártas a félkész faipari termékek kifejezéseinek ismeretében. Ez természetes, hiszen nem úgy születünk, hogy az életünk során szükséges ismereteket rögtön magunkba szívjuk a születésünkkel. Mai témánkban azzal foglalkozunk, hogy mi is a CK lap és a betonyp lap között a hasonlóság, illetve a különbség. Milyen területeken használhatjuk fel a CK lapot, és milyen tulajdonságokkal bír?

CK lap - betonyp lap, van különbség?

 

Nincs. A betonyp lap magyar elnevezése a cementkötésű lap, aminek a rövidítése a CK. Fontosnak érezzük tisztázni, hogy ne ijedjünk meg a betonyp lap, CK lap elnevezésektől a különféle szövegekben, mert ennél jóval több megjelölése is létezik ennek a terméknek. Magyarországon leginkább ezek a kifejezések jelennek meg a szövegkörnyezetekben, de külföldön számos elnevezése ismert még.

 

Milyen tulajdonságokkal bír?

 

Tulajdonságai teljesen ugyanazok, mint a betonyp lapnak. Jellemző, hogy nagyon nagy a felületi keménységük, ütésállóak, időjárásállóak. A készítésük során alkalmazott ragasztási technológiának köszönhetően gomba és rovarálló, tűzálló, vagy legalábbis nehezebben gyullad meg, mint a többi farost típusú lemez.

 

A CK lappal egyszerűen fogunk tudni dolgozni, mert könnyű a megmunkálása, fúrható, darabolható, és a felhasználása is sokrétű. A kialakításának köszönhető, hogy hosszú az élettartama, amit tovább fokozhatunk felületkezeléssel is. A mai csökkenő faállomány miatt érdemes azt is megemlíteni, hogy környezetbarát, hiszen újrahasznosítható elemről beszélünk.

 

A CK lap felhasználása

 

Kedvelt alapanyag, mert könnyű vele dolgozni, jól megmunkálható, és igazából csak a fantázia szab határt, hogy mire lehet felhasználni. Ha kellően jártasak vagyunk az építőiparban, nem jelent gondot felépíteni egy garázst, kerti kuckót felnőtteknek úgy, hogy a kulcsfontosságú helyekre CK lapokat helyezünk fel. Tehát elmondható, hogy nagyon jó minőségű burkolóelem lehet, ha homlokzati szigeteléshez, álmennyezethez használjuk, de belső terek elválasztására is tökéletesen megfelelnek.

 

Hőszigetelő tulajdonsága nem olyan hatásos, mint az ásványi szálas anyagoknak, de szeretik használni homlokzatok szigetelésekor, hiszen kitűnően vakolható. Hazánkban kevésbé népszerűek a könnyűszerkezetes lakóházak, de egyéb célra felhasználható könnyűszerkezetes épületek készítésére is alkalmas, vagy kiegészítő panelnak használható - pl.: födém építéséhez, esetleg padlózat alapjának is kiváló, hiszen burkolható felületet ad. Bármire is használjuk egy ház kapcsán - padlózat, elválasztó fal, külső szigetelő -, mindenképp burkolni fogjuk, hiszen jellemző, hogy szürke színe nem épp kedvelt árnyalatot kölcsönöz a helyiségeknek.

 

Ha nincsenek nagyszabású terveink, nem akarunk épületet építeni, csak egyszerűen betonoznánk, akkor zsaluzóanyagnak is bátran lehet használni.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!