Blog

Használjon borovi fenyőből készült lambériát, és dobja fel a szoba hangulatát!

2020.11.27 09:33

Építkezés vagy házfelújítás előtt áll, és még mindig nem tudja, hogy melyik lenne a legideálisabb anyag a belső falak burkolására? Ezzel a bejegyzésünkkel segítségére leszünk, hiszen egy olyan anyaggal állunk elő, amelyet sokáig alábecsültek, azonban ma már lényeges designelemként szolgál, ez pedig a borovi fenyőből készült lambéria. 

 

A lambéria kiválasztása és felhasználása során igen tág mozgásteret ad, hiszen egy olyan anyag, amely számos kreatív módon felhasználható. Nem csak egyedi, de kifejezetten hangulatos és otthonos megjelenést biztosít a belső tereknek egyaránt. Típus tekintetében is meg kell hoznia a döntést, hogy luc- vagy borovi fenyő lambériát fog-e használni, hiszen mindkettőnek megvan a maga egyedisége. 

A lambéria hasznossága

 

A lambéria nem csak egy nélkülözhetetlen faanyag a tetőépítés alkalmával, mint a tetődobozolás, a tetőszerkezet takarása vagy a tetőtér járófelületének a létrehozása, hanem ma már kifejezetten nagy népszerűségnek örvend modern otthonok designelemeként. A lambéria legtöbb esetben fenyőből készül, valamint egy olyan faanyag, amely csaphornyos szélekkel kapcsolódik egymáshoz, így összeillesztésük alkalmával homogén felületet képeznek. 

 

A lambériát legtöbb esetben fal- és mennyezetburkolásra használják, azonban számos kreatív alkalmazási módja is ismert, hiszen vannak olyan lakáskiegészítők, amelyek készülhetnek az adott faanyagból. Vastagabb társát, a hajópadlót pedig leginkább padlóburkolásra használják. Amennyiben szeretné beszerezni ezen alapanyagokat, akkor keressen minket bizalommal!

 

Kellemes és barátságos hangulat teremtése

 

A lambéria nem feltétlenül csak fából készülhet, azonban a fa anyaga adja meg azt az egyediséget és azt a természetesen szép hatást, ami hozzájárul a meghitt hangulat előteremtéséhez. Nem csak egy fákkal körülölelt hegyvidéki nyaralóban képzelheti el a lambériát, hanem akár konyháját is egyedivé teheti használatával. Nem csak otthonokban, de akár irodákban is fel lehet használni egyes érzetek sugalmazására. 

Megfelelően kombinálva könnyen a megbízhatóságot szimbolizálhatja. Nem csak hangulatot, de esztétikus megjelenést is biztosíthat az adott helyiségnek. Azonban nagyon sok múlik a lambéria választásán, hiszen teljesen más érzete van a lucfenyőnek és a borovi fenyőnek egyaránt. 

A borovi fenyőből készült lambéria egyediségének kulcsa

A borovi fenyő népszerűsége az általa sugallt természetes hatásnak és az általa keltett barátságos hangulatnak köszönhető. Mindemellett nem csak kinézete nyerő, hanem a tulajdonságai is, hiszen olyan helyekre ajánlott felhasználása, ahol szükséges a meleg benntartása, és elsődleges szempont az energiatakarékosság, hiszen hőszigetelő hatással bír. Könnyen fel lehet ismerni jellegzetességéről, a nagy csomójáról, ami kifejezetten esztétikusan hat. Amennyiben helyesen kezeli, barnább, mint a lucfenyő, valamint egyes fajtáit akár kültérre is használhatja. 

A lambériának is vannak különböző kategóriái, amelyet minőség alapján lehet megkülönböztetni. Eszerint különböző osztályokba sorolandók, amely nagyban meghatározza az anyag négyzetméterárát. Míg az “A” minőség a legszebb, hibátlan szálakat takarja, addig a “B” kategóriában már kisebb hibák is felfedezhetők. A “C” kategóriába pedig olyan anyagok tartoznak, amelyeket nem érdemes szemmel látható helyre tenni, csak olyan helyeket kell vele burkolni, amelyeknél nem számít a kinézet.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay