Blog

Ötletek a táblásított fenyő kiválasztásához és felhasználásához

2017.12.18 23:48

A táblásított fenyő egy igencsak népszerű termék az asztalos iparban, hiszen ezek a félkész termékek felgyorsítják a munkafolyamatot akár beltéri, akár kültéri használatról van szó. Mai bejegyzésünkben a táblásított fenyő fajtáiról, tulajdonságairól és főbb felhasználási területeiről írunk.

A táblásított fenyő lapot kifejezetten erre a célra gyártott, szárított lécekből (lamellákból) ragasztják össze. A gyártás általában nagyüzemi körülmények között történik, kifejezetten erre tervezett gépekkel. Ennek eredményeképpen a minőségi választék igen széles. A táblásított fenyő népszerű anyag, mert azonnal beépíthető, gyorsan feldolgozható, nem kell gyalulni, csiszolni vagy ragasztgatni. Könnyen megmunkálható, jó a csavarállósága és a felületkezelhetősége. Súlya alacsony, több féle méretben beszerezhető és sokoldalúan felhasználható. Nedvesség tartalma nagyon alacsony (műszárított).

Leggyakrabban lucfenyőt, erdei fenyőt vagy borovi alapanyagot használnak táblásításra. Az anyag beszerzése előtt érdemes átgondolni, hogy milyen színű táblákkal szeretnénk dolgozni és ennek megfelelően fafajtát választani. A lucfenyő világosabb színű, a borovi pedig barna. Szintén fontos kérdés, hogy a táblásított fenyő helye a felhasználás után belső téren vagy kint lesz, hiszen kültéri használat esetén csakis vízálló ragasztóval készült táblásított lapot vásároljunk. Szállítás közben az anyagot az esőtől és a hótól védeni kell, a felhasználásig pedig egy fedett, száraz helyen célszerű tárolni.

A táblásított fenyő lap felhasználási lehetőségeinek tárháza igen nagy. Elsősorban a belsőépítészeti munkálatok közkedvelt segédeszköze, de bútorok, polcok, lépcsők és nyílászárók elkészítéséhez is kitűnő. Kültéren balkonépítéshez és külső burkolatok elkészítéséhez választják előszeretettel, de például a tető belső burkolásához is ideális. Létezik csomós és csomómentes változat is, melyből a megrendelő ízlésének megfelelően választhat. Hogy melyiket érdemesebb, az nagyban függ a felhasználási területtől is, mindenesetre a csomós táblásított fenyőlappal természetesebb hatást lehet elérni.

Kínálatunkban egyaránt található táblásított luc fenyő lap és borovi is. A luc fenyő lap mérete 18x1230x2500mm, minőségi besorolása pedig B/C. A minőségi besorolásokról azt érdemes tudni, hogy ezek nem feltétlenül a fenyőlapok tartósságára vonatkoznak, hanem inkább a külső jellemzőikre. A B/C besorolás azt jelenti, hogy a lap tartalmazhat fekete csomókat és elszíneződéseket, melyekben bél is lehet. A nálunk rendelhető borovi lapok mérete 18x1210x2500mm, 18x1200x2500mm és 32x1200x2000mm, ezek között található csomós és csomómentes változat is, melyek B/B és B/C kategóriába esnek. A B/B osztályba azok a táblásított fenyő lapok tartoznak, melyeken a benőtt csomók mérete nem haladja meg a 35 mm-t.

Mindegyik termékünk használható belsőépítészeti munkákhoz, ideálisak bútorok és polcok készítéséhez. A fenyő környezetbarát alapanyag. Természetes szép színének és fényének köszönhetően rendkívül népszerű választás a bútorok készítéséhez. Elegáns megjelenése miatt egyaránt remek döntés, akár egy irodába, akár egy nappali szobába szeretnénk ebből készíteni a berendezést. Időtálló, kedvező árú anyag és mindemellett egészségügyi szempontból is pozitív jellemzőkkel bír, hiszen a formaldehid kibocsátása nagyon alacsony.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay