Blog

Ötletek a táblásított fenyő kiválasztásához és felhasználásához

2017.12.18 23:48

A táblásított fenyő egy igencsak népszerű termék az asztalos iparban, hiszen ezek a félkész termékek felgyorsítják a munkafolyamatot akár beltéri, akár kültéri használatról van szó. Mai bejegyzésünkben a táblásított fenyő fajtáiról, tulajdonságairól és főbb felhasználási területeiről írunk.

A táblásított fenyő lapot kifejezetten erre a célra gyártott, szárított lécekből (lamellákból) ragasztják össze. A gyártás általában nagyüzemi körülmények között történik, kifejezetten erre tervezett gépekkel. Ennek eredményeképpen a minőségi választék igen széles. A táblásított fenyő népszerű anyag, mert azonnal beépíthető, gyorsan feldolgozható, nem kell gyalulni, csiszolni vagy ragasztgatni. Könnyen megmunkálható, jó a csavarállósága és a felületkezelhetősége. Súlya alacsony, több féle méretben beszerezhető és sokoldalúan felhasználható. Nedvesség tartalma nagyon alacsony (műszárított).

Leggyakrabban lucfenyőt, erdei fenyőt vagy borovi alapanyagot használnak táblásításra. Az anyag beszerzése előtt érdemes átgondolni, hogy milyen színű táblákkal szeretnénk dolgozni és ennek megfelelően fafajtát választani. A lucfenyő világosabb színű, a borovi pedig barna. Szintén fontos kérdés, hogy a táblásított fenyő helye a felhasználás után belső téren vagy kint lesz, hiszen kültéri használat esetén csakis vízálló ragasztóval készült táblásított lapot vásároljunk. Szállítás közben az anyagot az esőtől és a hótól védeni kell, a felhasználásig pedig egy fedett, száraz helyen célszerű tárolni.

A táblásított fenyő lap felhasználási lehetőségeinek tárháza igen nagy. Elsősorban a belsőépítészeti munkálatok közkedvelt segédeszköze, de bútorok, polcok, lépcsők és nyílászárók elkészítéséhez is kitűnő. Kültéren balkonépítéshez és külső burkolatok elkészítéséhez választják előszeretettel, de például a tető belső burkolásához is ideális. Létezik csomós és csomómentes változat is, melyből a megrendelő ízlésének megfelelően választhat. Hogy melyiket érdemesebb, az nagyban függ a felhasználási területtől is, mindenesetre a csomós táblásított fenyőlappal természetesebb hatást lehet elérni.

Kínálatunkban egyaránt található táblásított luc fenyő lap és borovi is. A luc fenyő lap mérete 18x1230x2500mm, minőségi besorolása pedig B/C. A minőségi besorolásokról azt érdemes tudni, hogy ezek nem feltétlenül a fenyőlapok tartósságára vonatkoznak, hanem inkább a külső jellemzőikre. A B/C besorolás azt jelenti, hogy a lap tartalmazhat fekete csomókat és elszíneződéseket, melyekben bél is lehet. A nálunk rendelhető borovi lapok mérete 18x1210x2500mm, 18x1200x2500mm és 32x1200x2000mm, ezek között található csomós és csomómentes változat is, melyek B/B és B/C kategóriába esnek. A B/B osztályba azok a táblásított fenyő lapok tartoznak, melyeken a benőtt csomók mérete nem haladja meg a 35 mm-t.

Mindegyik termékünk használható belsőépítészeti munkákhoz, ideálisak bútorok és polcok készítéséhez. A fenyő környezetbarát alapanyag. Természetes szép színének és fényének köszönhetően rendkívül népszerű választás a bútorok készítéséhez. Elegáns megjelenése miatt egyaránt remek döntés, akár egy irodába, akár egy nappali szobába szeretnénk ebből készíteni a berendezést. Időtálló, kedvező árú anyag és mindemellett egészségügyi szempontból is pozitív jellemzőkkel bír, hiszen a formaldehid kibocsátása nagyon alacsony.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!