Blog

Az OSB lap tulajdonságai

2018.08.24 17:57

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik az OSB lap, hogy szinte nélkülözhetetlen a könnyűszerkezetes házak építése, valamint a strapabíró bútorok gyártása terén? Összegyűjtöttük a legjellemzőbbeket.

Maga az OSB lap az angol Oriented Strand Board szóból ered, amit, ha egyszerűen szeretnénk fordítani, a legkifejezőbb az Irányított Szálelrendezésű Lap. Ez utal az anyagszerkezetére, ami a lapok szilárdságát, tartósságát biztosítja. Minőségét tekintve különböző osztályokba soroljuk őket.

Az OSB-2-es lapok jellemzően belső tér burkolására ajánlottak, mivel a száraz környezetet szeretik, ott célszerű a használata. Az OSB-3 lapok nedves környezetben már jól használhatóak, mivel teherhordó elem, így remek választás szaunák, és gyermeknek szánt kerti házikók építéséhez. Ehhez tippeket egy előző bejegyzésünkben találhatnak.

Végül az OSB-4-es a nagy szilárdságú építő elem, amivel már a könnyűszerkezetes házakat is építhetik, főleg mivel jól tűrik a nedvességet. Tárolását tekintve mindegyikre igaz, hogy száraz, fedett helyen célszerű tárolni, lehetőleg mindennemű nedvességtől óvni kell.

Hogy ezeken túl minek köszönheti a népszerűségét? Többek között annak, hogy nem vetemedik, mint a deszka, sima, tiszta felülete ideálissá teszi a belső területek dekoratív burkolására, hiszen ezáltal nincs szükség további felületkezelésre, vagy csiszolásra, formázásra.

Rendelkezésünkre áll többféle vastagságban - 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22 milliméter - így a felhasználási területei is hasonlóan széles skálán mozognak. Az impregnált felületének köszönhetően nagy a víztaszító képessége, valamint rendkívül tartós. De ha nedves helyre tervezzük, azért egy akril festékkel történő felületkezelést mindenképpen megér, mivel a festék beszivárog az apró résekbe, így lezárja az utat a nedvesség elől.

Az OSB lap, készítési technikájának hála, csak nagyon kis %-ban tartalmaz ragasztóanyagot. Ennek köszönhetően jogosult az első osztályú környezetvédelmi besorolásra, ami nem kis szó, ha az építőanyagokat nézzük.

Van néhány érvünk, ami miatt mindenképp érdemes OSB lapot használni, ha trendi és dekoratív burkolatot szeretnénk, vagy csak jó minőségű anyagból szeretnénk elkészíteni a kívánt házat, bútort.

 

Vastagság tekintetében, mint már említettük, rendkívül széles palettán mozog – 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22 milliméteres kivitelben is kaphatóak. Ugyanez igaz arra is, hogy nútféderes OSB lapokat is találhat az áruházunkban, ami szintén nagyon hasznos, megkönnyíti az életünket. Tökéletesen vízállóak. Könnyen vághatók, megmunkálhatók, fúrhatók, csiszolhatók, valamint nem tartalmaznak anyaghibát, mint amilyen a csomó. A legjobb minőségű fenyőből készülnek. Mindenhol kaphatóak, hiszen nagyon népszerűek, ezért könnyen hozzáférhetők fatelepeken, építőanyag kereskedésekben és akár fatelepek webáruházaiban is. Minden OSB tábla azonos méretű, 1250 x 2500 = 3,125 m.

 

Röviden összefoglaljuk az OSB legelőnyösebb tulajdonságait, melynek a népszerűségét köszönheti:

 

  • dekoratív
  • kopásálló
  • mérsékelten vízálló
  • víztaszító
  • mérettartó
  • festhető
  • jól megmunkálható
  • csiszolható

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal!

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!