Blog

Az OSB lap tulajdonságai

2018.08.24 17:57

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik az OSB lap, hogy szinte nélkülözhetetlen a könnyűszerkezetes házak építése, valamint a strapabíró bútorok gyártása terén? Összegyűjtöttük a legjellemzőbbeket.

Maga az OSB lap az angol Oriented Strand Board szóból ered, amit, ha egyszerűen szeretnénk fordítani, a legkifejezőbb az Irányított Szálelrendezésű Lap. Ez utal az anyagszerkezetére, ami a lapok szilárdságát, tartósságát biztosítja. Minőségét tekintve különböző osztályokba soroljuk őket.

Az OSB-2-es lapok jellemzően belső tér burkolására ajánlottak, mivel a száraz környezetet szeretik, ott célszerű a használata. Az OSB-3 lapok nedves környezetben már jól használhatóak, mivel teherhordó elem, így remek választás szaunák, és gyermeknek szánt kerti házikók építéséhez. Ehhez tippeket egy előző bejegyzésünkben találhatnak.

Végül az OSB-4-es a nagy szilárdságú építő elem, amivel már a könnyűszerkezetes házakat is építhetik, főleg mivel jól tűrik a nedvességet. Tárolását tekintve mindegyikre igaz, hogy száraz, fedett helyen célszerű tárolni, lehetőleg mindennemű nedvességtől óvni kell.

Hogy ezeken túl minek köszönheti a népszerűségét? Többek között annak, hogy nem vetemedik, mint a deszka, sima, tiszta felülete ideálissá teszi a belső területek dekoratív burkolására, hiszen ezáltal nincs szükség további felületkezelésre, vagy csiszolásra, formázásra.

Rendelkezésünkre áll többféle vastagságban - 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22 milliméter - így a felhasználási területei is hasonlóan széles skálán mozognak. Az impregnált felületének köszönhetően nagy a víztaszító képessége, valamint rendkívül tartós. De ha nedves helyre tervezzük, azért egy akril festékkel történő felületkezelést mindenképpen megér, mivel a festék beszivárog az apró résekbe, így lezárja az utat a nedvesség elől.

Az OSB lap, készítési technikájának hála, csak nagyon kis %-ban tartalmaz ragasztóanyagot. Ennek köszönhetően jogosult az első osztályú környezetvédelmi besorolásra, ami nem kis szó, ha az építőanyagokat nézzük.

Van néhány érvünk, ami miatt mindenképp érdemes OSB lapot használni, ha trendi és dekoratív burkolatot szeretnénk, vagy csak jó minőségű anyagból szeretnénk elkészíteni a kívánt házat, bútort.

 

Vastagság tekintetében, mint már említettük, rendkívül széles palettán mozog – 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22 milliméteres kivitelben is kaphatóak. Ugyanez igaz arra is, hogy nútféderes OSB lapokat is találhat az áruházunkban, ami szintén nagyon hasznos, megkönnyíti az életünket. Tökéletesen vízállóak. Könnyen vághatók, megmunkálhatók, fúrhatók, csiszolhatók, valamint nem tartalmaznak anyaghibát, mint amilyen a csomó. A legjobb minőségű fenyőből készülnek. Mindenhol kaphatóak, hiszen nagyon népszerűek, ezért könnyen hozzáférhetők fatelepeken, építőanyag kereskedésekben és akár fatelepek webáruházaiban is. Minden OSB tábla azonos méretű, 1250 x 2500 = 3,125 m.

 

Röviden összefoglaljuk az OSB legelőnyösebb tulajdonságait, melynek a népszerűségét köszönheti:

 

  • dekoratív
  • kopásálló
  • mérsékelten vízálló
  • víztaszító
  • mérettartó
  • festhető
  • jól megmunkálható
  • csiszolható

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay