Blog

A Wood Glue jelentése

2018.10.01 18:38

Sok bejegyzésben foglalkoztunk azzal, hogy mit építhetünk OSB-ből, mire használhatjuk, milyen felületkezelést alkalmazzunk bizonyos esetekben. De azzal még nem igazán foglalkoztunk, hogyha nem akarjuk szögelni vagy csavarozni, akkor milyen módon tudjuk egymáshoz rögzíteni őket. Ennek most jött el az ideje.

Wood Glue

 

Az OSB lapokat számtalan módon lehet egymáshoz rögzíteni. Ilyen például a ragasztás, szögelés, csavarozás, esetleg a nútféderes darabokat a nútféderrel tudjuk rögzíteni. Igen ám, de milyen ragasztó tartja egyben a lapokat úgy, hogy ne veszítsen a terhelhetőségéből és megfelelően stabil legyen?!

 

Jó hírünk van, nem csak, hogy létezik ilyen ragasztó, de könnyen elérhető, mivel nálunk az OSB lapok mellett ezt is könnyen beszerezheti. Ez pedig a Gorilla Wood Glue Faragasztó, mely 1000 milliliteres kiszerelésben érhető el nálunk. Alkalmazását tekintve egyszerű és sokoldalú egyben, bármilyen fafajtához hatékonyan alkalmazható. Legyen szó puha, vagy kemény fáról, minden esetben hatékony. Extra erős és hasonlóan gyorsan meg is szárad, elegendő 20-30 perc szorítási idő, majd a teljes és végleges megkötést 24 óra elteltével tapasztalhatjuk meg. Nagyon strapabíró és hatalmas súlyt képes megtartani. Vízállóságát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy kinti és benti területeken is egyaránt használható, emellett nem hagy maga után színes ragasztónyomot. A vele való munka nagyon egyszerű és hatékony, ha pedig többlet kerül a lapokra, akkor azt egy nedves ronggyal könnyedén el tudjuk távolítani. A teljes kötés után egy természetes fa színt vesz fel, ezzel is elősegítve a minőségi munkát.

 

Hogy miért igényel külön, speciális ragasztót az OSB lap? Mivel ez egy szerves, impregnált, vízálló lap, ezért nagyon körültekintően kell vele bánni. A fenti tulajdonságokból fakad, hogy nem minden ragasztó rögzíti kellőképpen, ugyanúgy, mint ahogy festék szempontjából sem mindegy, hogy mit használunk. Éppen ezért a legjobb választás a Gorilla Wood Glue faragasztó.

 

Mit építhetünk OSB lapokból?

 

Az OSB lapok népszerűsége a sokoldalúságában rejlik. Remekül használható könnyűszerkezetes házak építéséhez, csakúgy, mint bútorok, szaunák, kerti házak elkészítéséhez. Ahogy már említettük, impregnált felületűek, így remekül bírják a szélsőséges időjárást. Pont emiatt olyan közkedvelt alapanyag, ha kerti bútorokról van szó, mivel nemcsak, hogy nem árt neki a víz, de némi felületkezeléssel teljesen vízállóvá varázsolhatjuk. Ehhez az akril latex festék a legjobb választás, mivel az beszivárog a lap apró kis réseibe, kitölti azokat, így zárva el a víz útját. Amennyiben fürdőszobához használnánk, ugyanezt az eljárást célszerű alkalmazni.

 

Ha pedig beltérre szeretnénk, akkor annak oka általában az OSB lap dekoratív voltában rejlik. Éppen ezért belső területen egy alapozó lakkon kívül mást nemigen szoktak alkalmazni, bár ezt természetesen a tulajdonos igényei döntik el.

 

Amennyiben úgy gondolja, hogy segítségére lehetünk és OSB lapokkal kapcsolatos kérdései lennének, keressen minket bizalommal! Olvassa el további bejegyzéseinket is, számos ötletünk és tanácsunk van az OSB lapok különböző felhasználására!

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!