Blog

A Betonyp lap felhasználása

2018.01.10 23:55

A Betonyp egy cementkötésű faforgácslap, amelyet kizárólag egészséges fenyőfa alapanyagok és vegyi anyagok hozzáadásával készítenek. A Betonyp igencsak közkedvelt alapanyag az építőiparban és a belsőépítészetben. Történetéről, a minőségi követelményekről és a fizikai jellemzőkről egy előző bejegyzésünkben már írtunk, ma a felhasználás lehetséges területeiről lesz szó részletesebben.

Mivel a cementkötésű faforgácslap rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ezért a felhasználási területeinek tárháza is nagy. A lapok felülete sima, színük sötétszürke. Vastagság szerint 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 24, 32, 40 mm-es változat létezik, hogy melyik a legideálisabb, azt természetesen az alapján döntsük el, hogy mihez kívánjuk használni a lapokat.

Kültéri felhasználás
A környezeti behatásokkal és az időjárási körülményekkel szembeni ellenállásának köszönhetően alkalmas kültéri felhasználásra. Könnyen festhető, darabolható és fúrható. Segítségével kiválthatjuk a betonozást fa födém esetén. Előnye, hogy gyorsabb, könnyebb és nincs száradási idő. Mivel a nedvességet, a hideget és a fagyot is bírja az anyag, ezért jó választás lehet akár egy garázs, akár egy nyaraló vagy kerti melléképület kialakításához. De például egy régi faházat is újjá lehet varázsolni, ha beburkoljuk Betonyp lapokkal. Ugyanezen kedvező tulajdonságaiból fakad, hogy a 10-12 mm-es lap előre gyártott kerítésekhez is gyakori választás.

Beltéri felhasználás
A könnyűszerkezetes és hagyományos építőrendszerek kiegészítő panel elemeiként is funkcionálnak. Megmunkálhatóság miatt a Betonyp lapot beltérre is előszeretettel alkalmazzák, például mennyezethez a 8 mm-es, a válaszfalak és falak kialakításához pedig a 8, 10 és a 12 mm-es vastagságú lapokat szokták használni. Ütésálló és hangszigetelő tulajdonságának köszönhetően a Betonyp padlóburkolatként is megálja a helyét.

Speciális felhasználási területek
A cementkötésű faforgácslapok igen jó tűzállósági paraméterekkel rendelkeznek, így olyan helyeken is használhatók, ahol folyamatosan magas hőmérsékletnek vannak kitéve, például a szaunában vagy tűzvédelmi ajtókhoz - az ajánlott vastagság itt 10-12 mm.

Burkolatok elkészítése
Kiváló burkolóelem, ideális homlokzatborításokhoz.
Általános érvényű szabály, hogy a hő és a nedvességtartalom által okozott lapmozgást minden szerkezet kialakításakor figyelembe kell venni. A cementkötésű forgácslapok többféleképpen rögzíthetők: dolgozhatunk pneumatikus és kézi szegezéssel, csavartszegezéssel, csavarozással és pneumatikus kapcsozással. Bármely összeépítési módot is választjuk, a rögzítés idejére a lemezek megfelelő alátámasztását biztosítani kell.

Az egyszerű megmunkálhatóságon kívül további előny, hogy az anyag környezetbarát, formaldehidet és azbesztet nem tartalmaz, valamint igény esetén újrahasznosítható.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay