Blog

A hintaágy OSB lapból történő készítésének titka

2020.09.21 08:56

Az OSB egy olyan építőanyag, amelynek felhasználása igen sokrétű. Egyedi és kedvező tulajdonságainak hála megfelelő alapanyagként szolgál könnyűszerkezetes házak - többek között falak, tetők és padlók formájában, de kreatív felhasználása sem ritka, mivel mind beltéri, mind kültéri felhasználása egyaránt lehetséges. Rendhagyó és formabontó kreálmányok születhetnek, ha az ember hagyja szárnyalni fantáziáját. Lássuk a hintaágy készítésének menetét!

 

Miért pont OSB lap?

 

Az OSB lap felülete könnyen csiszolható, vágható, valamint színezhető is, így nagyon egyszerűen olyan forma készíthető belőle, amelyre éppenséggel szüksége van. Az OSB, mint építőanyag választása több szempontból is ideális, mivel beszerzése rendkívül költséghatékony, vízállósága tökéletes, és formálhatósága is végtelenségig egyszerű. Tulajdonságainak köszönhetően szabad teret enged a kreatív gondolatok megvalósításának. 

 

Így az ember nem csak kiélheti magát, de költséghatékonyan megalkothatja a szükséges bútorokat, ülőalkalmatosságokat vagy akár kültéri tárgyakat egyaránt. Míg korábban az OSB lapot szálas szerkezetének köszönhetően bútorok váz- és keretszerkezeteként alkalmazták, manapság a lakberendezésben való használata igencsak felerősödött. Magas vízállóságának hála kerti bútorként is kiválóan funkcionál. 

 

Hintaágy készítése OSB lapok segítségével

 

Amennyiben az építkezésből megmaradt pár OSB lap, ráadásként a garázsban kallódik néhány raklap, akkor máris olyan dolgokat építhet belőle, amelyek pillanatok alatt a kert szerves részévé és a baráti összejövetelek vagy a hétvégi pihenések középpontjává válhat. Ilyen nélkülözhetetlen és sokak által vágyott kerti kiegészítő bútor lehet az OSB hintaágy is, amely nem csak kényelmes, de még szórakoztató is az elkészítése. 

 

Abban az esetben, ha rendelkezik kertjében két nagyobb és erősebb fával, akkor az adott helyszín tökéletes lehet a napsütéses időben történő relaxációra. Nincs is másra szüksége, mint 3-4 darab OSB raklapra és három darab vastagabb, valamint 2 méter hosszú lécre. 

 

A léceket a raklap deszkái közé kell becsúsztatnia, majd rögzíteni azokat, hogy semmi esetre se mozduljanak el a helyükről. Végül pár nagyobb lyukat szükséges fúrnia, amelyek a kötelek helyeként fognak funkcionálni. A kötelek rögzítését követően már fel is függeszthető a fára a megfelelő magasságban a hintaágy. Annak érdekében, hogy még egyedibbé tegye és személyre szabja, alapos csiszolást és kezelést követően lefestheti az Ön számára legideálisabb színre.

 

Az OSB lapok egyedisége

 

Az OSB azért számít jobb megoldásnak a fenyőfával vagy a nyárfával szemben, mivel sokkal tartósabb, erősebb és strapabíróbb, mint más fadeszkák. Mindemellett nagyobb terhelésnek is ellenállnak a lapok, valamint védettséget élvez rovarokkal, gombákkal és egyéb kártevőkkel szemben. Az OSB lap előállítása környezetbarát módon és kifejezetten kedvező áron történik, így mindamellett, hogy alacsony költségvetésből képes beszerezni az adott lapokat, környezetvédelmi szempontból is jeleskedik. 

 

Amennyiben Ön is kedvet kapott kreativitásának kibontakoztatásához, valamint rendelkezik otthon pár felesleges raklappal, akkor nézzen körül weboldalunkon, ahol beszerezheti a tervéhez szükséges alapanyagokat, és hasznos tippekkel és tanácsokkal lehet gazdagabb azok elkészítésével kapcsolatban. 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay