Blog

A hintaágy OSB lapból történő készítésének titka

2020.09.21 08:56

Az OSB egy olyan építőanyag, amelynek felhasználása igen sokrétű. Egyedi és kedvező tulajdonságainak hála megfelelő alapanyagként szolgál könnyűszerkezetes házak - többek között falak, tetők és padlók formájában, de kreatív felhasználása sem ritka, mivel mind beltéri, mind kültéri felhasználása egyaránt lehetséges. Rendhagyó és formabontó kreálmányok születhetnek, ha az ember hagyja szárnyalni fantáziáját. Lássuk a hintaágy készítésének menetét!

 

Miért pont OSB lap?

 

Az OSB lap felülete könnyen csiszolható, vágható, valamint színezhető is, így nagyon egyszerűen olyan forma készíthető belőle, amelyre éppenséggel szüksége van. Az OSB, mint építőanyag választása több szempontból is ideális, mivel beszerzése rendkívül költséghatékony, vízállósága tökéletes, és formálhatósága is végtelenségig egyszerű. Tulajdonságainak köszönhetően szabad teret enged a kreatív gondolatok megvalósításának. 

 

Így az ember nem csak kiélheti magát, de költséghatékonyan megalkothatja a szükséges bútorokat, ülőalkalmatosságokat vagy akár kültéri tárgyakat egyaránt. Míg korábban az OSB lapot szálas szerkezetének köszönhetően bútorok váz- és keretszerkezeteként alkalmazták, manapság a lakberendezésben való használata igencsak felerősödött. Magas vízállóságának hála kerti bútorként is kiválóan funkcionál. 

 

Hintaágy készítése OSB lapok segítségével

 

Amennyiben az építkezésből megmaradt pár OSB lap, ráadásként a garázsban kallódik néhány raklap, akkor máris olyan dolgokat építhet belőle, amelyek pillanatok alatt a kert szerves részévé és a baráti összejövetelek vagy a hétvégi pihenések középpontjává válhat. Ilyen nélkülözhetetlen és sokak által vágyott kerti kiegészítő bútor lehet az OSB hintaágy is, amely nem csak kényelmes, de még szórakoztató is az elkészítése. 

 

Abban az esetben, ha rendelkezik kertjében két nagyobb és erősebb fával, akkor az adott helyszín tökéletes lehet a napsütéses időben történő relaxációra. Nincs is másra szüksége, mint 3-4 darab OSB raklapra és három darab vastagabb, valamint 2 méter hosszú lécre. 

 

A léceket a raklap deszkái közé kell becsúsztatnia, majd rögzíteni azokat, hogy semmi esetre se mozduljanak el a helyükről. Végül pár nagyobb lyukat szükséges fúrnia, amelyek a kötelek helyeként fognak funkcionálni. A kötelek rögzítését követően már fel is függeszthető a fára a megfelelő magasságban a hintaágy. Annak érdekében, hogy még egyedibbé tegye és személyre szabja, alapos csiszolást és kezelést követően lefestheti az Ön számára legideálisabb színre.

 

Az OSB lapok egyedisége

 

Az OSB azért számít jobb megoldásnak a fenyőfával vagy a nyárfával szemben, mivel sokkal tartósabb, erősebb és strapabíróbb, mint más fadeszkák. Mindemellett nagyobb terhelésnek is ellenállnak a lapok, valamint védettséget élvez rovarokkal, gombákkal és egyéb kártevőkkel szemben. Az OSB lap előállítása környezetbarát módon és kifejezetten kedvező áron történik, így mindamellett, hogy alacsony költségvetésből képes beszerezni az adott lapokat, környezetvédelmi szempontból is jeleskedik. 

 

Amennyiben Ön is kedvet kapott kreativitásának kibontakoztatásához, valamint rendelkezik otthon pár felesleges raklappal, akkor nézzen körül weboldalunkon, ahol beszerezheti a tervéhez szükséges alapanyagokat, és hasznos tippekkel és tanácsokkal lehet gazdagabb azok elkészítésével kapcsolatban. 

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!