Blog

OSB lap olcsón? Webáruházunkból egyszerűen rendelhet

2020.08.07 10:51

Számtalan könnyűszerkezetes házzal találkozhat hazánkban is, mivel OSB lapból viszonylag gyorsan és olcsón felhúzható szerkezetnek számít az építőiparban. Az OSB mozaikszó angol eredetű megnevezéséből származik, amely pontosabb jelentése Oriented Strand Board, azaz irányított szálelrendezésű lap. Ahogyan láthatja, a neve az anyagszerkezetére utal, amely a leglényegesebb tényező egy építkezéshez szükséges anyag esetében, mivel mindez utalhat annak szilárdságára. Az OSB lap manapság is kifejezetten nagy népszerűségnek örvend hazánkban sokoldalú felhasználhatóságának, strapabíró és olcsó voltának köszönhetően.

Az OSB felhasználási területei

 

Azonban nem csak az építőipar területén, hanem belsőépítészeti megoldásokra, valamint bútorgyártás során is szeretettel alkalmazzák. A manapság igen elterjedt könnyűszerkezetes házak legjelentősebb alapanyaga az OSB, mivel nem csak nagyfokú szilárdságáról adhat tanúbizonyságot, hanem az időjárás viszontagságaival szembeni ellenállóságáról egyaránt.

 

Hazánkban azonban kételkedve fogadják az OSB lapokból készült házakat, mivel túl egyszerűnek tűnnek és túl olcsónak, azaz túl szépnek ahhoz, hogy valóban igaz legyen. Sokan a szigetelés miatt aggódnak, azonban megoldható, hogy szigetelés tekintetében is egyenrangúak legyenek a téglaházakkal. 

 

OSB lapok fajtái

 

Az OSB lapoknak különböző fajtái ismertek, ilyen például az OSB-2-es lap, amely leginkább a belső terek burkolására hivatott. Szereti a száraz környezetet, így ajánlott beltéri helyeken felhasználni. Az OSB-3-as jelzésű lapok a 2-es típussal ellentétben már nedves környezetben is jól használhatók. Legtöbb esetben szaunák, valamint gyerekeknek szánt kerti házak építésére a legideálisabbak. 

 

Az OSB-4-es lapok szilárdsága kifejezetten nagy, így leginkább építőelemként funkcionálnak. Ebből a típusból lehet a legegyszerűbben könnyűszerkezetes házakat építeni. Azonban minden egyes fajtájáról elmondható, hogy száraz és fedett helyen szükséges tárolni ahhoz, hogy megőrizze épségét. Nem vetemedik meg az évek során, mint a deszka, felülete pedig sima és tiszta, így lesz alkalmas belső területek burkolására egyaránt. 

 

OSB lap olcsón? Igen!

 

Az OSB lapoknak számos előnyük ismert amellett, hogy olcsón beszerezhetők. Dekoratívak és felhasználásuk sokoldalú, szinte mindent el lehet készíteni belőlük. Előkészítésük során csiszolhatók és könnyen lefesthetők. Víztaszító anyagból készülnek, ennek köszönhetően mérsékelten vízállónak is számítanak. A lapok jól megmunkálhatók és tartják méretüket. Vastagságukra való tekintettel többféle lap választható. Lehetnek 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22 milliméteresek. 

 

Amennyiben szeretne még többet megtudni az OSB lapok jellegzetességeiről, valamint felhasználhatóságáról, akkor nézzen körül oldalunkon, ahol számos hasznos tippet és tanácsot kaphatt, valamint megvásárolhatja az építkezéshez szükséges alapanyagokat egyaránt. Ennek tükrében ki tudja választani az Ön és tervei számára legalkalmasabbat.

 

Amennyiben törődni szeretne környezetével, akkor sem kell háttérbe szorítania az OSB lapokból történő építkezést, mivel készítési technológiájának hála nagyon kis százalékban tartalmaz csak ragasztóanyagot. Így első osztályú környezetvédelmi besorolással büszkélkedhet.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!