Blog

Az OSB lap használata

2017.10.30 23:24

Az OSB lap rendkívül sokoldalúan felhasználható építőanyag. Nemcsak a profik, de az amatőr barkácsolók is előszeretettel alkalmazzák, jó ár-érték arányának és előnyös tulajdonságainak köszönhetően mára a modern építőipar nélkülözhetetlen kellékévé vált.

De mik is pontosan ezek az előnyös tulajdonságok? Miért hódít az OSB lap ily mértékben a faanyagok piacán, miért érdemes ezt választani a többi kínálkozó alternatívával szemben és mi mindenre lehet használni? Mutatjuk.

Az OSB az Oriented Strand Board rövidítése, mely magyarul irányított szálelrendezésű lapot jelent, de nevezik ostyatáblának vagy steerling táblának is. A név az előállítás folyamatára utal, melynek során a háncsdarabokat merőlegesen és több rétegben egymásra terítik, majd magas nyomáson és hőmérsékleten összepréselik. Már önmagában a lapok előállítása is környezetbarát módon és kedvező áron történik, hiszen az erdőápolási munkálatok során keletkező faanyagot használják fel, nem pedig a drága, egész faanyagot. 

Mi jellemzi az OSB lap anyagát?

Könnyű megmunkálhatóság, nagyfokú szilárdság és nedvességgel szembeni ellenállóképesség. A lapok görcsmentesek, nem vetemednek, csavar-és szegtartásuk kiváló. Felhasználhatóságuk széleskörű, festhetjük, csiszolhatjuk és akár előfúrás nélkül is csavarozhatjuk ezt a népszerű, környezetbarát építőanyagot.

Miért érdemes OSB lapot használni?

Az OSB lap jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint más keményfa deszkák, sokkal tartósabb és erősebb. Lényegesen jobbak a szilárdsági mutatói a többi forgácslap alapú panelhez viszonyítva, s ezt nem ragasztók felhasználásával érik el, hanem a faforgácsok speciális irányítottságából fakad. Nem csoda, hogy az OSB lap felhasználására nagy az igény az építőiparban, hiszen a nagy szilárdságú anyagból készült ház tetőzete és falai ellenállnak a terhelésnek nedves körülmények között is. Az OSB lap felhasználásával készült építmények védettek a gombákkal és a rovarokkal szemben.

Minden OSB tábla mérete azonos, 1250 x 2500 = 3,125 m2. Vastagságuk szerint pedig igen széles palettán mozognak, létezik 6, 8, 10, 12, 15, 18 és 22 mm-es verzió is, mely egyrészt könnyű tervezést, másrészt sokrétű és kreatív felhasználást tesz lehetővé. Az OSB lapok széleskörű elterjedtségének köszönhetően az anyag gyorsan és egyszerűen beszerezhető illetve bármikor könnyedén pótolható. Egyaránt hozzáférhető fatelepeken, építőanyag kereskedésekben és tüzép telepeken is.

 

Mi mindenre használhatjuk?

Az OSB lap úgy beltéren, mint kültéren rendkívül sokoldalúan felhasználható. Funkcionálhat raklapként vagy csomagoló dobozként, de használhatjuk zsaluzásra, javításokhoz, kiigazításokhoz, díszítésre és bútorok készítésére is. Ideális tetőanyagként, külső és belső falak építésére, de alkalmazhatjuk tető alá zsindelyként és lépcső építésekor. Tökéletes megoldás lehet ideiglenes kerítésnek, valamint peronokhoz és kifutókhoz. Alkalmas térelválasztók kialakítására, kerti építmények létrehozására és a lista még közel sem teljes. Számos, már fentebb említett előnyén kívül, szintén az OSB mellett szól, hogy könnyen variálható és gyors építkezést tesz lehetővé, hiszen a ház építésekor a vázszerkezet elkészülte után már fel is erősíthető. Külső szigeteléssel gazdaságossá tehető a ház fűtése, az OSB lap használatával környezetbarát otthont építhetünk.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!