Blog

Az OSB lap szigetelésének folyamata és a szükséges eszközök

2020.11.20 11:06

Ebben a bejegyzésben az OSB lap szigetelése a központi téma. Az OSB lapok és a belőlük készíthető házak, bútorok és egyéb belsőépítészeti megoldások hatalmas népszerűségnek örvendenek napjainkban. A lap a népszerűségét nem csak egyszerű és sokszínű felhasználhatóságának köszönheti, hanem költséghatékony beszerzésének egyaránt. Az OSB mozaikszó az Oriented Strand Board angol kifejezésből tevődik össze, amely magyarra lefordítva annyit jelent, hogy irányított szálelrendezésű lap, ami az anyagszerkezetére tesz utalást. 

 

Azonban az OSB lap alkalmazásakor is vannak olyan tényezők, amelyekre érdemes jobban odafigyelni annak érdekében, hogy tökéletes legyen az eredmény. Ilyen folyamat a szigetelés is. Az OSB lapot mindenképpen szigetelni szükséges abban az esetben, ha házak felhúzásához használja, amely folyamat speciális rögzítést és odafigyelést igényel.

Az OSB lapok előnyeiről

 

Az OSB lapok számos előnnyel rendelkeznek, dekoratívak, kopásállók, valamint mérettartók, a lapok továbbá görcsmentesek, nem vetemednek és a csavar- és szögtartó tulajdonságuk is kiváló. Anyaguknak köszönhetően jól megmunkálhatók, így felhasználásuknak módja igen sokszínű. Készülhet belőlük kültéri vagy beltéri bútor egyaránt, funkcionálhatnak raklapként vagy csomagolódobozként, használhatók zsaluzásra, javításra és kiigazításra egyaránt. Tetőanyagnak, külső és belső falak építéséhez, térelválasztók létrehozásához egyaránt alkalmasak.

 

Az anyag könnyen variálható és kifejezetten gyorsan felépíthető belőle egy ideális kerti bútor vagy akár álmai otthona, hiszen házépítéskor a vázszerkezet elkészítését követően már fel is erősíthetők a lapok. Az OSB lap segítségével környezetbarát otthont építhet, hiszen a lapok készítésekor csak nagyon kis százalékban használnak ragasztót, így elnyerte az első osztályú környezetvédelmi besorolást is, amely igenis nagy dolognak számít, főleg akkor, ha építőanyagról beszélünk. 

 

Az OSB lap szigetelése

 

Az OSB lapok szigetelésekor a legnagyobb figyelmet a ragasztásra és annak módjára szükséges fordítania, hiszen nem mindegy, hogy milyen anyagot használ. A rögzítés történhet polisztirol ragasztóval és ragasztóhabbal egyaránt. Az utóbbi esetben azonban feltétlenül meg kell győződnie arról, hogy a függőleges falazatok tökéletesek, hiszen egy kis hiba is azonnal megmutatkozik a lapokon. Ragasztóhab esetében pont- vagy peremragasztással egyaránt történhet a rögzítés. 

 

Mivel az OSB falak nem minden esetben tökéletesek - csakúgy, mint a deszkafalazat -, így érdemes olyan módszert alkalmazni, amely a kettő - előzőekben említett módszer - közötti átmenetet képezi. Körbe és keresztbe szükséges raknia a habot, azonban 2 oldalról, közép magasságban egymástól egyenlő távolságra 1-1 polisztirol ragasztópontot tesz, így képes lesz pozícionálni a lapot még rosszabb minőségű falon is. 

 

Padlástér megfelelő szigetelése OSB lap használata mellett

 

Abban az esetben, ha padlástérrel rendelkezik, és szeretne megbizonyosodni megfelelő szigeteltségéről és járhatóságáról egyaránt, akkor a szigetelőanyag feletti járóréteget érdemes OSB lap segítségével kialakítani. A padlásterek megfelelő szigetelése téli időszakban mondhatni a leglényegesebb. Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

 

Családi házak esetében, ha a födém nincsen megfelelően szigetelve, akkor a fűtés költségei akár 20-30%-kal is magasabbak lehetnek, mivel a felfelé szálló meleg levegőt semmi sem állítja meg. Így érdemes nagyobb figyelmet fordítani ezekre a területekre, valamint OSB lap segítségével biztosítani a járófelületet a tartósság érdekében. 

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Országos Házhozszállítás
250 000 Ft felett DÍJMENTES
250 000 Ft alatt max.: 9 990 Ft

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!