Blog

Az OSB lap szigetelésének folyamata és a szükséges eszközök

2020.11.20 11:06

Ebben a bejegyzésben az OSB lap szigetelése a központi téma. Az OSB lapok és a belőlük készíthető házak, bútorok és egyéb belsőépítészeti megoldások hatalmas népszerűségnek örvendenek napjainkban. A lap a népszerűségét nem csak egyszerű és sokszínű felhasználhatóságának köszönheti, hanem költséghatékony beszerzésének egyaránt. Az OSB mozaikszó az Oriented Strand Board angol kifejezésből tevődik össze, amely magyarra lefordítva annyit jelent, hogy irányított szálelrendezésű lap, ami az anyagszerkezetére tesz utalást. 

 

Azonban az OSB lap alkalmazásakor is vannak olyan tényezők, amelyekre érdemes jobban odafigyelni annak érdekében, hogy tökéletes legyen az eredmény. Ilyen folyamat a szigetelés is. Az OSB lapot mindenképpen szigetelni szükséges abban az esetben, ha házak felhúzásához használja, amely folyamat speciális rögzítést és odafigyelést igényel.

Az OSB lapok előnyeiről

 

Az OSB lapok számos előnnyel rendelkeznek, dekoratívak, kopásállók, valamint mérettartók, a lapok továbbá görcsmentesek, nem vetemednek és a csavar- és szögtartó tulajdonságuk is kiváló. Anyaguknak köszönhetően jól megmunkálhatók, így felhasználásuknak módja igen sokszínű. Készülhet belőlük kültéri vagy beltéri bútor egyaránt, funkcionálhatnak raklapként vagy csomagolódobozként, használhatók zsaluzásra, javításra és kiigazításra egyaránt. Tetőanyagnak, külső és belső falak építéséhez, térelválasztók létrehozásához egyaránt alkalmasak.

 

Az anyag könnyen variálható és kifejezetten gyorsan felépíthető belőle egy ideális kerti bútor vagy akár álmai otthona, hiszen házépítéskor a vázszerkezet elkészítését követően már fel is erősíthetők a lapok. Az OSB lap segítségével környezetbarát otthont építhet, hiszen a lapok készítésekor csak nagyon kis százalékban használnak ragasztót, így elnyerte az első osztályú környezetvédelmi besorolást is, amely igenis nagy dolognak számít, főleg akkor, ha építőanyagról beszélünk. 

 

Az OSB lap szigetelése

 

Az OSB lapok szigetelésekor a legnagyobb figyelmet a ragasztásra és annak módjára szükséges fordítania, hiszen nem mindegy, hogy milyen anyagot használ. A rögzítés történhet polisztirol ragasztóval és ragasztóhabbal egyaránt. Az utóbbi esetben azonban feltétlenül meg kell győződnie arról, hogy a függőleges falazatok tökéletesek, hiszen egy kis hiba is azonnal megmutatkozik a lapokon. Ragasztóhab esetében pont- vagy peremragasztással egyaránt történhet a rögzítés. 

 

Mivel az OSB falak nem minden esetben tökéletesek - csakúgy, mint a deszkafalazat -, így érdemes olyan módszert alkalmazni, amely a kettő - előzőekben említett módszer - közötti átmenetet képezi. Körbe és keresztbe szükséges raknia a habot, azonban 2 oldalról, közép magasságban egymástól egyenlő távolságra 1-1 polisztirol ragasztópontot tesz, így képes lesz pozícionálni a lapot még rosszabb minőségű falon is. 

 

Padlástér megfelelő szigetelése OSB lap használata mellett

 

Abban az esetben, ha padlástérrel rendelkezik, és szeretne megbizonyosodni megfelelő szigeteltségéről és járhatóságáról egyaránt, akkor a szigetelőanyag feletti járóréteget érdemes OSB lap segítségével kialakítani. A padlásterek megfelelő szigetelése téli időszakban mondhatni a leglényegesebb. Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

 

Családi házak esetében, ha a födém nincsen megfelelően szigetelve, akkor a fűtés költségei akár 20-30%-kal is magasabbak lehetnek, mivel a felfelé szálló meleg levegőt semmi sem állítja meg. Így érdemes nagyobb figyelmet fordítani ezekre a területekre, valamint OSB lap segítségével biztosítani a járófelületet a tartósság érdekében. 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay