Blog

Az OSB lap beltéri festése

2018.07.13 17:29

Az OSB lap nagyon népszerű burkolóanyag kül-, és beltérre egyaránt. Hiába nagyon szép a mintázata, mivel sokan, sokfélék vagyunk, mindenki máshogy gondolkodik a háza belső színeiről. Utánajártunk mivel érdemes festeni az OSB lapot beltéren.

Az OSB lapok már magukban is elég dekoratív, ragasztással készülő, irányított szálrendezésű lapok, melyeket leggyakrabban belső burkoláshoz, külső burkoláshoz, valamint könnyűszerkezetes házak építéséhez használnak. Alkalmas továbbá tetőszerkezetek fedéséhez, kerti házak építéséhez egyaránt. Mivel egy roppant kellemes kinézetű lapról beszélünk, ezért egy bizonyos felületkezelést igényel, de azt sem kell túlzásba vinni.

Külterületen történő alkalmazás esetén gyakrabban kell festeni, hiszen az UV sugárzás könnyen tönkre teheti a felületet. A tapasztalatok alapján ellenben, kevesen igénylik az OSB lapok festését amennyiben belső burkolatról beszélünk. Mivel itt nincsenek kitéve a természet, az időjárárás negatív hatásainak, így azoktól nem kell festéssel megóvni őket. Ettől függetlenül gyakori az állagmegóvásból történő festés, ami színtelen festékkel történik, de előfordul a színre festés igénye is.

Ha a megóvás a cél az OSB lap beltéri festésével

Amennyiben a burkolóanyag állagmegóvása a cél, akkor általában színtelen festék alkalmazására kerül sor. Erre a legoptimálisabb a lakkok használata, mivel azok megfelelően védik a lap szerkezetét is.

Ha mégis nedves közegben használnánk az OSB lapot, mint amilyen a fürdőszoba, akkor nagyon ajánlott a felület, akril latex festékkel való kezelése, amiről már egy előző bejegyzésünkben is írtunk. Ennek kifejezett előnye, hogy azokon a helyeken, ahol az impregnálás folyamán nem lett elég vízzáró, mint amilyen a lapok oldala, ott is megfelelő védelmet nyújt. Az akril latex festék beszivárog a tábla belső repedéseibe, így kitöltve azokat, ezáltal nem marad hely a víz számára. Ezen jó tulajdonságok miatt ajánlott a nedvesebb helyeken történő alkalmazása.

Ha a színe és a mintázata is illik a helyiséghez, kizárólag a tartósság, az időtállóvá tétel a fő, akkor az oldószeres, poliuretán bázisú festékek használata a célszerű. Ennek köszönhetően minden a maga pompájában marad meg, csak kap egy kis védelmi réteget.

Ha színesítenénk az otthonunkat

Ha a cél a lakás színeihez való igazodás az OSB lapok tekintetében, akkor megint más festéket javasolt használni. Az is kérdés, hogy megtartjuk-e a lap mintáját, erezetét, vagy teljes fedést kívánunk elérni. Amennyiben csak a színezés a lényeg, de szeretnénk, ha megtartaná az OSB lap dekoratív mintáját, akkor használjunk vizes hígítású univerzális festéket. Igazából belterületen nem kell az UV sugárzással számolni, így itt bármely festék alkalmazható, még olyan is, ami kültéren nem, a fokozott sugárzás miatt.

Nagyon fontos, hogy mielőtt bármiféle festést elkezdnünk, mindig tájékozódjunk annak eljárásáról, valamint, hogy melyik festék milyen előkészítést igényel. Mivel, ha kimarad egy lépés, például egy alapozó réteg felvitele, akkor ne csodálkozzunk, ha rövid idő múlva felpattogzik a felület és az anyag hamar tönkremegy.

Ha jó minőségű OSB lapokat vásárolna, keressen minket bizalommal!

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!