Blog

OSB lapból álomotthont építhetünk házikedvenceiknek

2018.03.19 17:01

Elérkezett az ideje, hogy a szabadban lakó kiskedvenc új házat kapjon? Ha házilag és költséghatékonyan szeretnénk megoldani az új kuckó megépítését, egy kis kreativitással és néhány OSB lappal ezt könnyedén megtehetjük. Összegyűjtöttük, hogy mit szükséges beszerezni, mielőtt nekilátunk a barkácsoláshoz.

Az udvaron élő állatkáink egészsége és biztonsága a mi gondoskodásunktól függ. Legyen szó akár cicákról, kutyusokról, nyuszikról vagy sünikről mindenképpen szükségük van egy olyan házra, mely védett az időjárás viszontagságaival szemben. Ha úgy döntünk, hogy magunk látunk neki, akkor kezdjük a tervezési folyamattal. A házikó méretének átgondolása és az alapanyag kiválasztása fontos tényező. A méretet úgy célszerű meghatározni, hogy egyrészt kényelmes legyen az állatnak, például legyen elég helye megfordulni benne, ugyanakkor amennyiben már túl nagy, akkor kedvencünk természetes testhőmérsékletével már nem tudja felmelegíteni a helyet. Ha rövidszőrű, a hőmérsékletre érzékenyebb állat leendő otthonáról van szó, és a téli időszakban is védelmet kell, hogy nyújtson majd a kuckó, akkor a szigetelésen vagy az esetleges fűtésen is elgondolkodhatunk.

Miért érdemes OSB lapot használni?

A házikó megépítéséhez jobb fát választani, mint téglát vagy betont, mert ez nem veszi át úgy a hideget. Az OSB lapot a könnyű megmunkálhatósága, nagyfokú szilárdsága és nedvességgel szembeni ellenállóképessége teszi a legcélszerűbb választássá. A lapok görcsmentesek, nem vetemednek, csavar-és szegtartásuk kiváló. Bátran festhetjük, csiszolhatjuk és akár előfúrás nélkül is csavarozhatjuk ezt a népszerű, környezetbarát építőanyagot. Az OSB lap előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik, mint más keményfa deszkák, sokkal tartósabb és erősebb. Lényegesen jobbak a szilárdsági mutatói a többi forgácslap alapú panelhez viszonyítva, s ezt nem ragasztók felhasználásával érik el, hanem a faforgácsok speciális irányítottságából fakad. Az OSB nagy szilárdságú anyag, az ebből készült házikó jól bírja a terhelést nedves körülmények között is. Az OSB lap felhasználásával készült építmények védettek a gombákkal és a rovarokkal szemben.

Milyen más anyagokra lehet még szükség?

Egy jó tervezet elkészítése során érdemes kikalkulálni a pontos anyagigényt és azt is, hogy az alapanyagon kívül mikre lesz még szükség. A vázat el lehet készíteni például stafnikból, melyeket gérvágó fűrésszel könnyen méretre szabhatunk. A belső borításhoz használjuk az OSB lapot, szigeteléshez pedig homlokzati hőszigetelő lapokat. Bélésnek akár olyan gumilapokat is választhatunk, amelyekkel a játszóterek aljzatát is fedni szokták. Külső borításnak meg például egy borovi alapú fózolt hajópadló szép megoldás, amely alapvetően barnás színű, de könnyedén festhető. A tető lehet 2 rétegű, alapja szintén OSB, használhatunk akár a két réteg között egy hőszigetelő lapot is. Nagyon megkönnyíti a takarítást, ha a házat felülről is ki tudjuk nyitni. A barkácsoláshoz az alapanyagokon kívül szükségünk lesz még 2 zsanérra, facsavarokra a vázhoz, valamint szögekre és nejlonfóliára.

Az alapanyagok beszerzésére szánt időt, és az ezzel kapcsolatos fáradalmakat akár meg is spórolhatjuk, hiszen az OSB lapok és más faanyagok pillanatok alatt, online is megrendelhetők webáruházunkban.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay