Blog

Kerti kuckó építése felnőtteknek

2019.02.28 08:20

Van egy kertje, ami kellően nagy ahhoz, hogy ne nyírja a füvet egész nyáron? Minden férfi szeretne egy olyan kuckót, ahol eltárolhatja a dolgait, legyen az szerszám, gyűjtemény, autó vagy motorkerékpár, esetleg kerékpár. Nagyon sok ötletet lehet összegyűjteni, hogy mire lehetne használni egy olyan kerti kuckót, amiket nagyobb áruházakban szerkezet készen lehet megvásárolni, de vajon szükség van-e olyan drága kisházra?

Az OSB Futárnál azon a véleményen vagyunk, hogy egy igazi férfibarlangot össze lehet ütni egy kellemes nyári napon is, csak megfelelő terv kell, ami már tartalmazza a szükséges anyagok listáját és a tennivalók sorrendjét.

 

Milyen anyagszükségletei vannak a kerti kuckónak?

 

Először is, szükségünk lesz egy biztos alapra. Ez lehet a házak alapjához használt beton, de láttunk már mobilházhoz hasonlóan megépített kerti férfi barlangot is, ahol a hangsúly a mozdíthatóságra esett. Lejtős terep mellett is érdemes inkább az alap emelése mellett letenni a voksot, kevesebb anyagból kijön, és még kevesebb pénzbe kerül. Természetesen, hogy milyen alapot készítünk el az nagyban függ a talajviszonyoktól és a készítendő kuckó méreteitől is. Az egyszerűség kedvéért egy egyszerű faház anyagszükségletét vázoljuk fel röviden.

 

Mire lehet szükségünk?

 

  • Faoszlopokra
  • Gerendára
  • Nútféderes OSB lapra(12 mm) a külső fal borításához, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak
  • OSB lapra (6 mm) az első fal borításához, ez kevésbé vízálló, mint a nútféderes OSB
  • Csúszásmentes rétegelt lemezrea padlóhoz (6,5x1250x2500 mm)
  • OSB lapra a tető fedéséhez
  • Esetleg zsindelyre is szükség lehet a tető befejezéséhez

 

Milyen lépésekből áll a kerti kuckó építése felnőtteknek?

 

Az alapozás után legkésőbb már kész tervvel érdemes ellátogatni egy fatelepre, ahol megvásárolhatjuk a szükséges faanyagokat, sőt, segítséget is lehet kérni az építkezésben és anyagszükségletben jártas munkatársainktól. A megvásárolt faanyagot érdemes házhoz szállíttatni, így nincs szükség arra, hogy még az is fejfájást okozzon, honnan szerezzünk szállításra alkalmas járművet.

 

A kiszállított faárut a helyszínen érdemes még egyszer ellenőrizni, hogy a megfelelő méreteket kaptuk-e. Majd, ha mindent rendben találtunk, akkor kezdjük a munkát az oszlopokkal, amelyek a vázát adják a kerti kuckónknak. Itt dől el, hogy hova kerüljön az ajtó, valamint az ablakok. Miután vízmértékkel függőlegesbe állítottuk, kitámasztottuk és bevágtuk a gerendának a helyét az oszlopokra, következő lépésként jöhetnek a gerendának szánt faanyagok felrakásai. A padlónál érdemes padlótartó támasztékot (akár gerendaszerű támasztékként) használni, aminél szintén figyeljünk, hogy vízszintesen helyezzük le az OSB lapokat.

 

A padlózat után a tetőgerendát érdemes feltenni, hogy egyben tartsa a kisházunkat, majd a tetőt érdemes feltenni, hogy a belső rész védve legyen az időjárás viszontagságaitól. Ezt követően kerülhetnek fel a falakat borító OSB lapok(külső és belső falakra), kivéve, ahova az ajtót és az ablakokat helyezzük. Vásároljunk előre elkészített ajtót és ablakot, vagy használjunk felújítások alkalmával lecserélt nyílászárókat.

 

Ennél a lépésnél érdemes akár téliesíteni is a kisházat, amihez vásároljunk az OSB lapok közé megfelelő szigetelőanyagot. Ez akkor lehet fontos, ha a kerti kuckónk a kerti vízcsap felé épült, ebben az esetben nincs szükség nagy téliesítésre. Végső lépésként jöhet a festés, berendezés elhelyezése és a további apróságok elkészítése (pl.: zárak felszerelése).

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!