Blog

Az OSB lap házhozszállítása

2019.02.27 08:57

Annyi ötletünk van az OSB lapok felhasználásához, hogy oldalakat lehetne megtölteni vele. Ezzel a faipari alapanyaggal olyan széles körben lehet dolgozni, hogy felhasználásához tényleg csak a fantázia és a pénztárcánk szab határt. Hogyan is készül az OSB lap? Miért annyira népszerű anyag? És milyen felhasználási területei vannak? Ez mind szép és jó, de a terveinkhez kiválasztott OSB lapok hogyan jutnak el hozzánk? Erre szolgál az OSB lap házhozszállítása.

Hogyan készül az OSB?

 

A faipari technológia az 1940-es években fejlődött fel arra a szintre, hogy a faforgácsból forgácslapokat hozzanak létre. A faipari vívmányok fejlődésének eredménye az lett, hogy az 1980-as évekre kialakultak a ma is használatos OSB lapok(Oriented Strand Board). Ami azóta változott, az legyártott OSB lapok mennyisége: beindult a tömegtermelés, mindezt úgy, hogy képesek voltak a gyártók garantálni azt, hogy a kívánt méretre szabják, a kívánt vastagságnak és szilárdságnak megfelelően.

 

A gyártási folyamatról néhány dolgot érdemes megemlíteni. Az egyik legfontosabb, hogy megemlítsük, az OSB lapok úgy készülnek el, hogy anyagukban 90% fa, amelyet kezelve (ragasztóanyagokkal) alakítják ki a jól ismert OSB lapokat. A faanyag többnyire erdei fenyő, a kitermelést követően a letisztított fenyőrönköket kérgezik, majd téglalap alakú háncsokat, mikrofurnérokat készítenek.

 

Ezek mérete és minősége változó lehet, attól függően, milyen faanyagból készítettük, pont emiatt van szükség arra, hogy osztályozzák a mikrofurnérokat. Az osztályozást követően a mikrofurnérokat ragasztóanyaggal vonják be, majd présnyomással alakítják ki az OSB lapokat. A ragasztóanyag és a fenyőfa alapanyag teszi ellenállóvá az OSB lapokat az időjárás viszontagságaival szemben. Ezt fokozni lehet egy kezelési technikával, amely arról szól, hogy emulziós paraffinnal bevonatot képezünk az OSB lapok felszínén.

 

Milyen területeken használják fel az OSB lapokat?

 

Az OSB lapok külalakra sima hatásúak, mindkét oldala azonos minőségű, nem jellemző rájuk a keményfákon található repedések, egyéb hibák. A lap pont az egyenletes minőségnek köszönhetően könnyebben kezelhetőfelületet biztosít. Lehet festeni, de nem törvényszerű. Nagy szilárdságú, jó hangszigetelő tulajdonsággal bír, rögzítése is viszonylag könnyen megy. Ellenáll az időjárási körülményeknek, bizonyos fokú felületkezelésnek hála pedig tűzállóvá is válik, ezért külső téren és belső területeken is felhasználható.

 

Használják könnyűszerkezetes házak felépítése során. Az OSB lap adhatja a padló anyagát, a lépcsőkét, a lécek közötti falborítást, de még a ház külső rétegét is OSB lapok felhasználásával készítik. Nagyobb építkezések alkalmával adhatja az állványok anyagát, vagy épp a tervezőasztalokét. Felhasználják a bútoriparban is, hiszen könnyebben kezelhető faanyag, mint a korábbi fából készült alapanyagok. Készülhet belőle padlástér, gerendák vagy tető, megfelelő alátámasztással.

 

OSB lap házhozszállítása

 

A nálunk megrendelt OSB lapokat házhoz szállítjuk, Magyarország egész területén. Budapesten ingyenes a kiszállítás, amennyiben a megrendelt OSB lapok összege eléri a 199.999 Ft-ot. Ellenkező esetben az összeg ugyanúgy kiszámlázásra kerül, mint az országos házhozszállítás során. Ha nem szeretnének fizetni szállítási költséget, akkor lehetőségük van arra, hogy telephelyeink bármelyikén ingyen átvegyék az előre összekészített termékeket.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://osbfutar.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
gpwebpay