Blog

Az OSB lap házhozszállítása

2019.02.27 08:57

Annyi ötletünk van az OSB lapok felhasználásához, hogy oldalakat lehetne megtölteni vele. Ezzel a faipari alapanyaggal olyan széles körben lehet dolgozni, hogy felhasználásához tényleg csak a fantázia és a pénztárcánk szab határt. Hogyan is készül az OSB lap? Miért annyira népszerű anyag? És milyen felhasználási területei vannak? Ez mind szép és jó, de a terveinkhez kiválasztott OSB lapok hogyan jutnak el hozzánk? Erre szolgál az OSB lap házhozszállítása.

Hogyan készül az OSB?

 

A faipari technológia az 1940-es években fejlődött fel arra a szintre, hogy a faforgácsból forgácslapokat hozzanak létre. A faipari vívmányok fejlődésének eredménye az lett, hogy az 1980-as évekre kialakultak a ma is használatos OSB lapok(Oriented Strand Board). Ami azóta változott, az legyártott OSB lapok mennyisége: beindult a tömegtermelés, mindezt úgy, hogy képesek voltak a gyártók garantálni azt, hogy a kívánt méretre szabják, a kívánt vastagságnak és szilárdságnak megfelelően.

 

A gyártási folyamatról néhány dolgot érdemes megemlíteni. Az egyik legfontosabb, hogy megemlítsük, az OSB lapok úgy készülnek el, hogy anyagukban 90% fa, amelyet kezelve (ragasztóanyagokkal) alakítják ki a jól ismert OSB lapokat. A faanyag többnyire erdei fenyő, a kitermelést követően a letisztított fenyőrönköket kérgezik, majd téglalap alakú háncsokat, mikrofurnérokat készítenek.

 

Ezek mérete és minősége változó lehet, attól függően, milyen faanyagból készítettük, pont emiatt van szükség arra, hogy osztályozzák a mikrofurnérokat. Az osztályozást követően a mikrofurnérokat ragasztóanyaggal vonják be, majd présnyomással alakítják ki az OSB lapokat. A ragasztóanyag és a fenyőfa alapanyag teszi ellenállóvá az OSB lapokat az időjárás viszontagságaival szemben. Ezt fokozni lehet egy kezelési technikával, amely arról szól, hogy emulziós paraffinnal bevonatot képezünk az OSB lapok felszínén.

 

Milyen területeken használják fel az OSB lapokat?

 

Az OSB lapok külalakra sima hatásúak, mindkét oldala azonos minőségű, nem jellemző rájuk a keményfákon található repedések, egyéb hibák. A lap pont az egyenletes minőségnek köszönhetően könnyebben kezelhetőfelületet biztosít. Lehet festeni, de nem törvényszerű. Nagy szilárdságú, jó hangszigetelő tulajdonsággal bír, rögzítése is viszonylag könnyen megy. Ellenáll az időjárási körülményeknek, bizonyos fokú felületkezelésnek hála pedig tűzállóvá is válik, ezért külső téren és belső területeken is felhasználható.

 

Használják könnyűszerkezetes házak felépítése során. Az OSB lap adhatja a padló anyagát, a lépcsőkét, a lécek közötti falborítást, de még a ház külső rétegét is OSB lapok felhasználásával készítik. Nagyobb építkezések alkalmával adhatja az állványok anyagát, vagy épp a tervezőasztalokét. Felhasználják a bútoriparban is, hiszen könnyebben kezelhető faanyag, mint a korábbi fából készült alapanyagok. Készülhet belőle padlástér, gerendák vagy tető, megfelelő alátámasztással.

 

OSB lap házhozszállítása

 

A nálunk megrendelt OSB lapokat házhoz szállítjuk, Magyarország egész területén. Budapesten ingyenes a kiszállítás, amennyiben a megrendelt OSB lapok összege eléri a 199.999 Ft-ot. Ellenkező esetben az összeg ugyanúgy kiszámlázásra kerül, mint az országos házhozszállítás során. Ha nem szeretnének fizetni szállítási költséget, akkor lehetőségük van arra, hogy telephelyeink bármelyikén ingyen átvegyék az előre összekészített termékeket.

 

Vásárold meg összes termékünket egy helyen: www.kaplarfatelep.hu

 

rólunk mondták
Nagyon szépen köszönöm a gyors és udvarias házhoz szállítást a remek áruval.Bár csak mindenki az országban ilyen lelkiismeretesen dolgozna mint önök! Tisztelettel Üdv! Berentei Péter
Köszönjük a rendelt tételek SoS kiszállítását, nagyot mentett rajtunk! Horváth Balázs
Remek csapat. Korrekt ügyintézés,kiváló kommunikáció. A megrendelt termék pontosan akkor érkezett amikorra ígérték. Csak ajánlani tudomBognár Barnabás
Maximálisan elégedett vagyok a gyors és nagyon pontos kiszállítással! Abszolút korrekt a cég. A tájékoztatás teljeskörű, a szállító sofőr, kedves és udvarias volt . 5 csillagból 6 jár! Több ilyen korrekt cég kellene. Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszönettel: L. Ervin
Az egyeztetett időpontban pontosan érkeztek. Korrekt cég. Elégedett vagyok velük.Legközelebb is tőlük rendelek.Abán József
Segítőkész, gyors, megbízható cég! Csak ajánlani tudom. Köszönöm szépen!Veszelik Evelin

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES
Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha elakadtál a rendeléssel
írj, vagy hívj bátran!